Mivel a levegő rendkívül sok szennyeződést tartalmaz még a lakásunkon belül is, érdemes levegőtisztító berendezés segítségével javítani a minőségén. Nagyon fontos, hiszen számos megbetegedés hátterében a rossz minőségű levegő áll. Sokszor halljuk a kérdést kedves vásárlóinktól: “Milyen légtisztítót vegyek?” - ez a cikk nekik (is) szól!

 

A légtisztító használatának előnyei

 

A légtisztító elsődleges funkciója, ahogy a neve is mutatja, a levegő szennyeződésektől való tisztítása. Rengeteg por, pollen, de akár vírusok és baktériumok is találhatók a levegőben, amik légúti és allergiás tüneteket okozhatnak az arra érzékenyeknél.

 

Korábbi blogjegyezésünkben már részletesen írtunk róla, hogy akár az elektroszmoggal szemben is hatásos a készülék, de a háztartási szagokat is semlegesíti. Azáltal, hogy mindezt elvégzi, csökkenthetjük a szellőztetések számát, ami igen előnyös a téli hónapokban, hiszen a meleg levegő nem távozik, így csökkenthetjük a fűtésszámlát is. Mindezek miatt javul az életminőségünk, jobb közérzetünk lesz és nyugodtabban is alhatunk.

 

Hogyan használjuk a légtisztítót? 

 

A légtisztító beüzemelése és használata sem igényel különösebb szakértelmet, egyszerűen és biztonságosan működésbe hozható, csak áramhoz kell csatlakoztatni, és már működik is. A legtöbb légtisztító automata üzemmódban is funkcionál, ez azt jelenti, hogy méri a levegő minőségét, és csak akkor kapcsolódik be, amikor valóban szükséges. Éjszakai üzemmód funkciójuk is van, a halk működés mellett ilyenkor a LED-kijelző elsötétedik, hogy biztosan ne zavarja a nyugodt pihenést.

 

A legjobb légtisztító a piacon 

 

A webáruházunk kínálatában számos légtisztító készülék közül választhat, a piacon leginkább a német márkákat tartják a legjobbnak, elsősorban nálunk is ezek kaphatók. A legjobb készüléket nehéz lenne meghatározni, hiszen számos tényező befolyásolhatja, hogy melyik lehet a legmegfelelőbb, de a legjobb légtisztítók extra funkciókat tartalmaznak és több év garanciával rendelkeznek.

 

A légtisztító készülékek típusai

 

A légtisztító készülékeket aszerint tudjuk megkülönböztetni, hogy milyen módszerrel szűrik meg a levegőt a szennyeződésektől. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldást azok a berendezések nyújtják, amik szűrőrács és szövet által dolgoznak. Kisebb szemcsékkel szemben azonban már alkalmatlanok, az ionizátorok és plazmaszűrők viszonylag már jól alkalmazhatók ilyen szempontból is. A legjobb megoldások egyikét az úgynevezett légmosók nyújtják, ilyenkor folyadékon átvezetve tisztul a levegő, miközben a párásítás is megoldott ezzel a többfunkciós gépezettel.

 

“Milyen légtisztítót vegyek?”

 

Íme még néhány tipp, hogy mégis milyen légtisztítót vegyen. Alapvető fontosságú tudni, hogy hány m2 területen szeretné működtetni a berendezést, mivel meghatározott területen tudnak megfelelő hatékonysággal funkcionálni a készülékek. Az árkategória mellett azt is vegye figyelembe, hogy szükség van-e extra funkcióra, vagy hogy szükséges-e a minél nagyobb teljesítmény, mert például a dohányfüst semlegesítése is a készülék feladata.

Kérdés esetén állunk rendelkezésre a megadott elérhetőségeken!