Általában az automata páramentesítő készülékekre úgy gondolunk, mint azon eszközökre, melyek a helyiség nedvességtartalmát képesek optimálisan tartani. Azonban a páramentesítőknek egészségvédő funkciója is van. A készülékek használata sokat javíthat életminőségünkön.

 

A páramentesítő készülékek minden olyan helyen alkalmazhatóak, ahol szükséges a levegő nedvességtartalmának csökkentése. Működésük segítségével megelőzhető a vizes helyiségekben gyakori penész és dohszag kialakulása. 

 

Cégünk kínálatában többféle automata páramentesítő készülék közül választhatják ki vásárlóink az elvárásaiknak megfelelő kapacitású és tudású gépet. Egyes eszközök már korszerű, távolról vezérelhető wifis kapcsolattal is rendelkeznek, így akár otthonunktól távol is beállíthatjuk, hogy milyen páratartalmat szeretnénk elérni a helyiségben.

 

Hogyan működik az automata páramentesítő?

 

A készülék működési elve nagyon egyszerű, az eszköz belsejében a levegőben lévő víztartalom lecsapódik, mely egy tartályban gyűlik össze, mely könnyen kiüríthető. Nem kell attól tartanunk, hogy a felgyülemlett víz kifolyik, ha nem tudjuk időben kiüríteni a tartályt, hiszen az automata páramentesítő készülékekben található érzékelő leállítja a gép működését, amint a víztartály megtelik. 

 

Természetesen a víz elvezetésére is van megoldás, így az automata páramentesítő gép folyamatosan tud üzemelni a helyiségben anélkül, hogy többször üríteni kelljen a tartályát. A készülékre csatlakoztatott tömlő segítségével közvetlenül a csatornába tudjuk vezetni a kiszűrt vizet. Az innovatív megoldásoknak köszönhetően egy alacsony fogyasztású és kiváló ár-érték arányú készülék akár 50 nm-es helyiség páramentesítését is el tudja végezni.

 

A páramentesítő egészségvédő hatásai

Egy helyiségben az optimális levegő-hőmérséklet 20-22 Celsius-fok, melyhez az ideális relatív páratartalom mértéke kb. 40% és 60% közötti tartományban található. Az otthonunk megfelelő páratartalmának pontos meghatározása több szempont összességéből állapítható meg. A pontos érték függ az épület adottságaitól, a bent élők egyéni igényeitől, a változó időjárási körülményektől. Más-más érték lehetnek szükségesek a penész megelőzéséhez.

A magas páratartalom magas hőmérséklettel párosulva táptalaja lehet a vírusoknak, allergiát okozó gombáknak és poratkáknak. Ezért fontos, hogy az igényeinknek megfelelő páratartalomban éljük mindennapjainkat. 

Magas páratartalmú helyiségben a hőérzetünk is magasabb lehet, ami rosszulléthez vezethet. Az automata páramentesítő készülékek használatával csökken a helyiség légszennyezettsége, és helyreáll a megfelelő szén-dioxid-szint is. Ezáltal biztosítva lesz az egészséges alvás, illetve kevésbé lesz esély az allergiás megbetegedések kialakulására. 

Szűrőrendszer

Érdemes a hőmérő mellett páratartalom mérésére alkalmas készülékkel is rendelkezni otthonunkban, hiszen ezen eszközök segítségével tudjuk meghatározni az adott helyiség számunkra legoptimálisabb páratartalmát.

Egyes páramentesítő berendezésekben HEPA kétlépcsős szűrőrendszer található, mely 95%-os hatékonysággal birkózik meg a lakásban található apró porszemek okozta kellemetlenségekkel. Az antibakteriális szűrők többsége egyébként mosható, így hosszú ideig tudjuk biztonságosan használni a páramentesítő készülékünket.

Elérhetőségünk bármelyikén kollégáink szívesen állnak rendelkezésükre, amennyiben segítségre van szükségük a páramentesítő készülék kiválasztásában.