A szerszámok között talán az egyik legnagyobb találmány a csavarhúzó. A történészek szerint a 15. században találták fel, de ma már a szerszámosládák elengedhetetlen tartozéka. A szerszámboltokban a csavarhúzó fajták számtalan típusa közül választhatunk. Mielőtt belefognánk, érdemes néhány fontos információt tudnunk erről a szerszámtípusról.

 

A csavarhúzó egyszerű tárgy, melyet csavarok behajtására vagy eltávolítására használhatunk. Fogóból, szárból és fejből áll, amely kompatibilis az adott csavar fejének kialakításához. Kézi és elektromos változatban is kapható. Nézzük azokat a szempontokat részletesebben, amelyek megkönnyítik a csavarhúzó választását.

 

A csavarhúzó fajtákról röviden

 

Szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne legalább egy csavarhúzó, hiszen erre az eszközre bármikor szükségünk lehet. Kilazul egy csavar az ajtózárban, meg kell húzni az új szekrény zsanérját, előkapjuk a csavarhúzót, és már szerelhetjük is a problémás területet. Csavart meghúzni bárki képes lehet, de csak a megfelelő eszköz birtokában. 

 

A csavarhúzó fajták között találunk méretben és fejtípusban különbözőeket. Miután eltérő fajtájú csavarokkal találkozhatunk otthonunkban, így érdemes készletben megvásárolni a csavarhúzókat, vagy olyan multifunkcionális eszközöket választani, melyek feje cserélhető, ezek a kéziszerszámok kínálatunkban megtalálhatóak. A mini fűrészes, késsel is kiegészített kompakt modell túrázáshoz és utazáshoz is alkalmas.

 

Fejtípusok és egyéb tulajdonságok

 

A csavarhúzók feje eltérő formájú és méretű lehet. A leggyakrabban használt formák a hagyományos bitfej, a Phillips, azaz csillag formájú és a hatszögletű imbusz. A kényelem és funkcionalitás szempontjai szintén fontosak a tökéletes választáshoz. A mágneses fejű csavarhúzók segítségével a csavar könnyen a helyén marad csavarás közben, míg az ergonomikusan kialakított, csúszásgátló felülettel ellátott nyél kevésbé fárasztja el a kezünket munka közben. 

 

Rossz választás esetén

 

Amikor nincs megfelelő szerszámunk otthon, de gyorsan szeretnénk túljutni a csavarozás problémáján, elkeseredett lépésként a csavar fejétől eltérő típusú csavarhúzóval próbálkozunk. Sajnos az eredménytelenség garantált, sőt azon túl, hogy nem tudjuk ki- vagy becsavarni a csavart, még kárt is tehetünk benne.

 

Sok esetben a csavarfej annyira megsérül, hogy elkopik a menet, így már esélytelen, hogy elvégezhető legyen a már jól illeszkedő csavarhúzóval a becsavarása. Előfordulhat, hogy a hibás fejválasztás miatti csavarás közben eltörik a csavar, vagy az a terület sérül, ahová be szeretnénk hajtani.

 

Racsnis csavarhúzó

 

A racsnis csavarhúzó elsősorban a rögzítőelemek gyors eltávolítására vagy áthelyezésére alkalmas eszköz, mely jól használható szűk helyeken. Az általunk forgalmazott csavarhúzó fajták között található ilyen szerszám, mely praktikusan cserélhető fejekkel rendelkezik. A csavarok be- és kihajtása közben nem szükséges kézzel körbe-körbe tekerni az eszközt, így sokkal kényelmesebb vele a munka, mint a hagyományos csavarhúzókkal.

 

A 9in1 racsnis csavarhúzó előnye, hogy bármilyen típusú csavar behajtására vagy kicsavarozására van szükségünk, pillanatok alatt megoldható a fejcserével. A készlet tartalmaz három darab eltérő méretű egyenes bitfejet, három darab Phillips csavarbit fejet (csillag alakú), illetve hatszög alakú imbuszfejeket. 

 

Kollégáink segítenek eligazodni a kéziszerszámok világában, keressen bennünket bizalommal.