A páramentesítő készülékek egyébként folyamatos használatukkal biztosíthatják, hogy otthonunk az ideális 40-60% közötti páratartalommal rendelkezzen, így elkerülhető a penészesedés kialakulása. Mielőtt azonban beüzemelnénk egy ilyen készüléket, a meglévő falpenész szakszerű eltávolítását meg kell oldanunk. 

 

Az épületek belső falain kialakuló penész nemcsak esztétikailag romboló látvány, hanem az egészségre is ártalmasan hat. A falpenész eltávolítása így főként azért fontos, mert az ingatlanban élőkre veszélyes lehet amellett, hogy az épület állagát is roncsolja. Ahhoz, hogy a falpenész eltávolítása valóban hatékony legyen, először meg kell ismernünk a penészesedés okait és magát a penész kialakulásának folyamatát. 

 

A fekete penész gyakran a páralecsapódás eredménye. A meleg levegő alacsonyabb hőmérsékletű felületen nedvesség formájában csapódik ki. Mindez egy idő után megfelelő táptalajt képez a penészgombák elszaporodásának. A penész rettentő gyorsan képes terjedni. Egyetlen pórusa néhány nap alatt több millió spórát képes reprodukálni.

 

Hogyan válik láthatóvá a probléma?

 

Ahhoz, hogy hatékonyan fellépjünk a penész kialakulása ellen, érdemes otthonunk páraszintjét optimálisan tartani. Ehhez kínálatunkban többféle páramentesítő készülék is megtalálható, melyek közül a WDH 725 DG készüléket emelnénk ki. Ez a berendezés ugyanis amellett, hogy energiatakarékos, könnyen kezelhető, csendes üzemmódú, akár 50 nm-es helyiség teljes páramentesítését is megoldja. Automata üzemmódja teszi garantáltan költséghatékonnyá működését, hiszen a helyiség páratartalmának érzékelésével önmaga ki- és bekapcsol, amikor érzékeli a páraszint változását.

 

A páralecsapódást egyébként a nyílászárókon és a falakon vesszük észre, sokszor előfordul ugyanis, hogy a zárt ablaküvegen láthatóan belül folyik a víz, ami egyértelműen jelzi a problémát. A penész a hasadékokban, tömítések körül és a sarkokban jelenik meg legelőször. Ennek oka, hogy ott kisebb a légáramlás, így adottak a gomba növekedésének feltételei.

 

A falpenész eltávolítása

 

A falpenész eltávolítása nem könnyű feladat. Az idősebbek esküsznek a hipó fertőtlenítő hatására, míg a fiatalabb korosztály különböző vegyszerekkel próbál megküzdeni a fekete foltokkal. Speciális penészeltávolító szer használata lehet a megoldás, melynek felvitelekor ügyelnünk kell arra, hogy a penészt a kezelés alatt folyamatosan nedvesen tartsuk. Enélkül a szétszóródó spórák a levegőben kerülve veszélyeztetik egészségünket. Viseljünk hatékony védelmet nyújtó maszkot a folyamat közben.

 

A páramentesítő készülékek egyébként folyamatos használatukkal biztosíthatják, hogy otthonunk az ideális 40-60% közötti páratartalommal rendelkezzen, így elkerülhető a penészesedés kialakulása. Mielőtt azonban beüzemelnénk egy ilyen készüléket, a meglévő penész szakszerű eltávolítását meg kell oldanunk. 

 

Ne hagyjuk újra kialakulni!

 

A penész eltávolítása után mindenképpen meg kell akadályozni a visszatérését, ezért az ok, vagyis a párásodás megszüntetése az elsődleges. Páramentesítő készülékeink mindegyike hatékonyan szünteti meg a párásodást. Az innovatív technológiával készült, energiatakarékos eszközök a megfelelő páratartalmat képesek biztosítani a helyiségekben. 

 

Speciális szűrők segítségével megtisztítják a poratkáktól, kellemetlen szagoktól is otthonunkat. A legmodernebb eszközök már távolról, WIFI segítségével is üzemelnek, így akár munkahelyünkön is ellenőrizhetjük és beállíthatjuk az eszközt. 


A páramentesítő készülékkel kapcsolatos kérdéseiket elérhetőségeinken kollégáink szívesen megválaszolják.