Egyre nagyobb problémát jelent a légszennyezettség, hiszen a városokban a gépjárműforgalom és az ipari tevékenység, valamint a lakossági fűtés egyaránt hozzájárulnak a levegő rossz minőségéhez. A szagmentesítő készülékek, melyek egyben a légtisztítást is elvégzik otthonunkban, kiváló lehetőséget kínálnak számunkra, hogy egészséges és tiszta levegőben éljük mindennapjainkat.

 

A különböző berendezések eltérő technológiát alkalmaznak, de közös valamennyiben, hogy az olyan kellemetlen szagoktól, mint a dohányfüst, por és penészgombák, állati szőrök, mind képesek megszabadítani. Nézzük kicsit részletesebben a légtisztító berendezések működését, főként a szagmentesítés szempontjából.

 

Szűrőrendszer a kellemetlen szagok ellen

 

A szagmentesítő eszközök többsége szűrőbetétek segítségével oldja meg a kellemetlen szagok eltávolítását a levegőből. A kínálatunkban kapható, felsőkategóriás WDH H3 levegőtisztító berendezés hosszú élettartamával, alacsony energiafogyasztásával és nagy teljesítményével vívta ki vásárlóink szimpátiáját. Akár 30 nm területen is képes megszűrni a levegőt, ezzel pedig minőségi életteret biztosítani a lakók számára.

 

A többlépcsős szűrőrendszer biztosítja, hogy a szagmentesítő hatás mellett számos egyéb szennyezőanyagot is eltávolítson a levegőből. Az előszűrő a durva por, hajszálak, állati szőr kiszűrésére való, mely után következik az elektrosztatikus filter blokk, mely a baktériumokat és vírusokat vonja ki a levegőből. 0,1 mikron nagyságig képes megszűrni az átáramló levegőt. A HEPA-szűrő további védelmet biztosít, hiszen képes 0.0003 mm nagyságig megoldani a szennyeződések begyűjtését. Az aktívszén-szűrő a szagok ellen kiváló, a füstöt, mérgező gázokat, oldószereket távolítja el a levegőből.

 

A szagmentesítő eljárásokról

 

A modern légtisztító készülékek, melyekből kínálatunkban is számos változat megtalálható, egyre fejlettebb technológiával rendelkeznek, és lehetővé teszik a különböző módszerek kombinálását. Így a legtöbb készülék már egyszerre alkalmazza a mechanikai és a kémiai légtisztítást, hogy hatékonyan megszüntesse a szagokat és kiszűrje a levegőben lévő szennyezőanyagokat.

 

A szagmentesítő eszköz a legtöbb készülékben a szénszűrő betét, azonban egyes eszközök már ultrahangos technológiával üzemelnek. Az ilyen típusú berendezésben található egy kis víztartály, amiben egy ultrahangos eszköz rezonál magas frekvencián. A folyamat során finom vízcseppek keletkeznek, amelyek a levegőbe kerülve nedvességet adnak hozzá. A vízcseppek a szagmolekulákat megkötik, ezáltal csökkentik azok koncentrációját a levegőben, ami minimalizálja a szagok érzékelhetőségét. A vízcseppekkel együtt ezek a részecskék és szagmolekulák leülepednek, így távoznak a levegőből.

 

A légtisztítók előnyei

 

A szagmentesítés mellett számos más előnyökhöz juttatjuk magunkat vagy a környezetünket szimplán egy légtisztító berendezés használatával. Nemcsak az egészségünket óvják, de komfortérzetünket is növelik. Egyes típusok UV fény segítségével pusztítják el a ránk vagy otthonunkra veszélyes baktérium- és penészfajtákat, míg más modellek a levegő minőségét és frissességét növelik ezzel a szagmentesítő eljárással. 

 

Az életminőségünk javulásához azzal is hozzájárulhat egy légtisztító készülék, hogy a levegőben lévő allergéneket, mint az állati szőr, pollen, por kiszűri a levegőből, így csökkentve az allergiás reakciókat. Egy ilyen rendszerbe való befektetés mind otthonunkban, mind munkahelyünkön hosszú távon megtérülő cselekedet. 

 

A szagmentesítő eszközökről bővebb információt kollégáink tudnak adni elérhetőségeinken.