A penészes, csúnya foltos falak és bútorok megkeseríthetik mindennapjainkat. Sőt, a hideg időszakban a vizes ablakok is igen zavaróak lehetnek és a bútorainkon levő penész kellemetlen szagával a ruháinkat is áthatja. A levegő minősége fejfájást okozhat, a szó legszorosabb értelmében, hiszen az egészség megsínyli az ilyen légtérben való tartózkodást, amit sokan felelőtlenül figyelmen kívül hagynak. Ha nem tudjuk, hogyan vegyük fel a harcot ezzel a könnyen terjedő, makacs problémával, akkor ideje bevetni a páramentesítő készüléket!

Az ilyen szobákban könnyen kialakulhatnak a tüdő és légúti megbetegedések, vagy ha már különböző allergiás tünetekkel küszködünk, a penész felerősítheti ezeket. A spórák könnyen és szabadon „szállingóznak” a levegőben és hamar növekedésnek, fejlődésnek indulnak, ha megfelel nekik a helyiségben levő páraszint. A penész olyan makacs, hogy mélyen is kialakul, fában, gipszkartonban, tapéta alatt, amit nem is veszünk észre.

Szerencsére a páramentesítő berendezés a nem látható, mélyen levő penészedés okát is képes megakadályozni, a levegő optimális páratartalmának a beállításával. A páramentesítő egy könnyen kezelhető, hatékony készülék, amihez nem kell semmiféle szaktudás, hiszen elegendő az automata üzemmódra állítani, ami annyit jelent, hogy a berendezés rögtön bekapcsol és kikapcsol, ha szükséges.