Sokan küszködnek a penészes falakkal, bútorokkal, ami igen sok kellemetlenséggel jár és egészségtelen is. A nem megfelelő páratartalom a „bűnös”. A hűvös levegő és a magas páratartalom a penész spórák kialakulását eredményezi. Ahhoz, hogy ne legyenek ilyen problémáink, egy középértékű páratartalmat kellene fenntartani a lakásban, ami 50-55 %-ot jelent.

A középértékű páratartalom a páramentesítő segítségével elérhető. A WDH és a Trotec páramentesítők megbízható, német minőségi készülékek, amelyek fejlett technológiájuk révén, véget vetnek a penész kialakulásának. A kételkedőknek 14 nap áll rendelkezésükre, hogy megtapasztalhassák a páramentesítő nyújtotta szolgálatot, ugyanis ez idő alatt meggyőződhetnek arról, hogy az addig folyamatosan megjelenő penésznek a megfelelő eltávolítás után, nincs újabb esélye elszaporodni.

Akár 40 m2-es terület is párátlanítható ezekkel a nagyszerű készülékekkel, ami akár két helyiséget is jelenthet. Akik a penészgombára allergiások, élvezhetik a páramentesítő előnyeit, a tünetek enyhülése és megszűnése révén. Kisméretű készülékek, könnyű súllyal, nem foglalnak nagy helyet és könnyen mozgathatóak, ugyanis görgőkkel és fogantyúval vannak ellátva. Be lehet állítani az automata üzemmódot, ami állandóan megtartja a beállított páratartalom értékét, így ha a szint megemelkedik a helyiségben a berendezés beindul.

Miután az érték eléri a beállított páratartalmat, akkor a kompresszor és a ventilátor megáll. Ez pénz megtakarítás szempontjából is lényeges. Akár napi 12 liter vizet is képes összegyűjteni a páramentesítő, a tartály megteltével a készülék automatikusan megáll, így nem fenyeget a túlfolyás veszélye sem.