Az egészségünket fenyegető sok veszély közül, az egyik legalattomosabb, és legkevésbé közismert a túlzottan magas páratartalom. első hallásra ez talán furcsa, de ha belegondolunk, hogy a túl párás levegő számtalan baktérium és gomba számára kínál ideális életteret és szaporodási lehetőséget, már más a helyzet.

A páramentesítés tehát, amennyiben indokolt egy szükséges, és következmények nélkül nem halogatható teendő otthonunk tisztasága, és egészségünk védelmében. Ha rászánjuk magunkat a páramentesítés végrehajtására, tulajdonképpen csak egy igazi teendőnk van:

Egy arra hivatott, pontos páramérővel megmérni otthonunk légkörének relatív páratartalmát, majd beszerezni a nekünk megfelelő, ideális páramentesítő készüléket. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, nem kell sem szakértő tanácsát kérnünk, sem bejárnunk a fél várost, elég, ha az interneten kicsit utána olvasunk, és rájövünk, hagy a páramentesítés nem bonyolult.

Megrendeljük egy webshopból az otthonunk nagyságának megfelelő, jó minőségű, energiatakarékos készüléket, beállítjuk a kívánt páratartalmat (az ideálisnak tartott érték 45-65%), majd gyakorlatilag nincs is más teendőnk, csak hagyni, hogy a gép csöndben tegye a dolgát, lehetőleg automata üzemmódban, így végképp nincs teendőnk.

Rövid idő eltelte után érzékelni fogjuk a beállt változásokat, a nedves, vízcseppes ablakok szárazakká válnak,  a ruháink hamarabb megszáradnak mosás után, és mindez hosszú távon is így marad, erről a párátlanító készülék gondoskodik.