A zárt terekben nagyban befolyásolja a közérzetünket, hogy milyen a levegő minősége. Ha elhasználódott a levegő vagy kellemetlen szagok terjengenek a helyiségben, akkor nem érezzük jól magunkat. Épp ezért érdemes szagtalanító és légtisztító készülékeket használni a lakásban, a munkahelyünkön és egyéb közösségi terekben. 

 

Számos modern eszköz áll rendelkezésünkre a levegő minőségének helyreállítására és megőrzésére. Nem kell csupán szellőztetéssel szagtalanítanunk. Ez egyébként sem célszerű forgalmas, városi környezetben a légszennyezettség miatt. A légtisztító készülékek sokoldalú megoldást kínálnak nem csupán a kellemetlen szagokra, hanem a szennyeződések semlegesítésére is.

 

Kellemetlen szagok a zárt terekben

 

Azokban a helyiségekben, amelyet többen használnak egyszerre, hamar leromolhat a légminőség. Annak érdekében, hogy frissek maradhassunk és komfortosan érezzük magunkat, tiszta levegőre van szükségünk. Ha egy zárt térben kellemetlen szagokkal vagyunk körülvéve, az rányomja a bélyegét a közérzetünkre. Számos forrása lehet az orrunkat irritáló érzeteknek.

 

Önmagában az emberi működés is magában hordozza a kellemetlen szagokat. Azonban ha például dohányos személyekkel vagyunk körülvéve, akkor elkerülhetetlen a füstszag. Ez akkor is így van, ha nem cigarettáznak bent. A ruhán, a hajon, a bőrön óhatatlanul megülnek a dohány- és füstszemcsék. Azonban egy modern légtisztítóval könnyedén frissé és kellemessé tehetjük a levegőt.

 

A légtisztítók szagtalanító hatása

 

Több évtizedes igény a belső helyiségek légtereinek higiénikusabbá tétele. Ehhez hozzátartozik a vírusok, baktériumok, szilárd szennyeződések, allergének elpusztítása. Azonban a szagok, illatok is hatással vannak a mindennapjainkra. A füstszag vagy épp ételszag akár a munkahelyi teljesítményünkre is negatív hatással lehet. 

 

A különféle állagú illatosítókkal sokszor épp az ellenkező hatást érjük el. Az erős, édes illatok keverednek az elfedni vágyott szagokkal. Ez pedig még kellemetlenebb lehet a számunkra. A levegőtisztító készülékek azonban nem elfedik, hanem eltávolítják a szennyeződéseket és az aromarészecskéket a levegőből. Ha szeretnénk hatékony és hosszú távú szagtalanító megoldást, vásároljunk légtisztító berendezést.

 

Sokoldalú és hatékony a HEPA-szűrő

 

A szűrőket igazán sokoldalúan használjuk a mindennapokban háztartási és ipari méretekben is. Így tisztítjuk a vizet, a levegőtisztítók számos modellje is szűrőket alkalmaz. A HEPA-szűrő gyakorlatilag a legtőbb modern készülékben megtalálható. Ezek a legapróbb mikroszennyeződéseket is eltávolítják a légtérből. Aktívszén-szűrővel kombinálva nem csupán a kórokozók és allergének, hanem a szagok ellen is rendkívül hatásos.

 

Az aktívszén-szűrők magukban a cigarettaszálakban is megtalálhatóak. Nagyobb méretben elhelyezve a légtisztítókban kiváló a szagok és a füst semlegesítésére is. Így alkalmas a légtér tisztítására olyan helyiségekben ahol dohányoznak. Azonban akkor is nagyon jó választás, ha csupán kívülről kerül be a cigaretta vagy egyéb szag.

 

További technológiák a légfertőtlenítésben


A szűrők valóban hatékonyak, azonban további számos technológia érhető el üzletünk kínálatában is. Az ózongenerátorok kíméletlenül oxidálják a szilárd felületen lévő szennyeződéseket is. Az ultraibolya sugarak fertőtlenítő hatása is jól ismert. Bármelyiket is választjuk, az egészségünkért sokat tehetünk egy légtisztító készülékkel.