A szagtalanítás a lakásban nem elrugaszkodott igény, hiszen a nyugodt pihenéshez a kellemes illatok is hozzátartoznak. Általában a helyiségek szellőzését az ablaknyitással beáramló friss levegővel oldjuk meg, vagy az épületbe beépített szellőző biztosítja azt. 

 

A szagtalanítás folyamatosságához azonban ezek a módszerek nem mindig tartósak, így érdemes egy légtisztító berendezéssel kiegészíteni otthonunkat. A lakásban a hatékony szagtalanítást, meg persze a friss levegőt ezen eszköz segítségével tudjuk biztosítani. 

 

Leggyakrabban a konyhában, mellékhelyiségekben okoz problémát a szagok kialakulása, de a cipőtárolóból szintén szabadulhatnak fel kellemetlen illatok, melyek eltávolítására hatékony megoldás a légtisztító berendezés. A lehetőségeket mutatjuk be mai cikkünkben.

 

A friss levegőért

 

A kellemetlen szagok elterjedésének megakadályozására és az állandó friss levegő biztosítására tökéletes lehetőség a légtisztító berendezés használata. A modern megjelenésű eszközök egyáltalán nem ütnek el a helyiség egységes megjelenésétől, miután például már speciálisan a gyerekszoba berendezéséhez passzoló eszközök is kaphatóak.

 

A kínálatunkban megtalálható Stylies Aquarius légmosó készülék egy olyan speciális eszköz, mely nemcsak eltünteti a kellemetlen szagokat a helyiségből, hanem párásít, tisztítja a levegőt és az illóolaj-adagoló fiókjaiból kiáramló illatokkal akár még aromaterápiás kezelésekre is alkalmas.

 

Előnye továbbá a többi légtisztító készülékkel szemben, hogy nincsenek cserélendő szűrőbetétjei, hiszen működését ISC ionos ezüstkocka biztosítja, melyet évente csak egyszer kell cserélni. Az ezüstionok kibocsátása megakadályozza, hogy a baktériumok és csírák elszaporodjanak.

 

A levegőszűrésről

 

A környezetünkben lévő káros anyagok kiszűrése létfontosságú, főként azok számára, akik valamilyen allergiában szenvednek. A szennyezett levegő számtalan légúti megbetegedést okozhat, melynek megelőzésére levegőszűrő berendezések használatát javasoljuk. 

 

A légtisztító készülékek különböző szűrőkkel rendelkeznek, mint például a HEPA-szűrő, mely akár a 0,3 mikron méretű részecskét is kiszűri a levegőből. Ezáltal egészséges környezetet teremt otthonunkban. Az aktívszén-szűrő szintén a készülékek tartozéka lehet, mely elsősorban a kellemetlen szagok, cigarettafüst, gázok eltávolítására képes.

 

Kínálatunkban a háztartási légtisztítók többféle változata megtalálható, melyek méretükben és szűrőik változatosságának tekintetében eltérőek. Az intelligens eszközök szag- és porérzékelői már precízen szabályozzák a megfelelő üzemmódot, melyek automatikusan működnek.

 

Szagtalanítás a lakásban

 

Amennyiben a légtisztító készüléket az otthoni kellemetlen szagok kiküszöbölésére is használni szeretnénk a levegő minőségének javítása mellett, bizonyos szempontok szerint kell kiválasztanunk a megfelelő berendezést.

 

Mindenképpen kell, hogy rendelkezzen aktívszén-szűrővel a készülék, mely lehet finomhálós szűrő vagy granulátumot tartalmazó patron formájú. A működési elvét tekintve a készülékbe kerülő levegő áthalad a szűrőn, így a gőzök, gázok formájában a szag az adszorpciós folyamat révén megtapad a szén felületén. A szénszűrő nélküli légtisztító berendezések egyébként azáltal, hogy átszűrik a levegőt, sok kellemetlen szagot kivonhatnak, de a leghatékonyabban mégis az adszorpciós folyamat során tűnnek el otthonunkból.


Kollégáink szívesen állnak rendelkezésükre a légfrissítő készülékek működésével kapcsolatban elérhetőségeinken.