Ahhoz, hogy kellemesen tudjuk élni otthonunkban, a levegő minőségének megfelelőnek kell lennie. Azonban gyakori, hogy a levegőben lévő szennyeződések, szagok, akár baktériumok megkeserítik az életünket tudtunkon kívül. Van megoldás: egy nagy teljesítményű ózongenerátor használata jelentősen növelheti életminőségünket!

 

Az ózongenerátorokról általában 

 

Az ózongenerátor egy többfunkciós készülék, amelynek működési elve egyszerűen összefoglalva a következő: a levegőbe bocsátott ózon felbontja és elpusztítja a nemkívánatos részecskéket. A három oxigénatomból álló ózon ugyanis kiváló fertőtlenítőszer, a klórnál például ötvenszer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb. További plusz, hogy mivel az ózon után csak oxigén marad, teljes mértékben környezetbarátnak tekinthető, hiszen nem kell vegyszert használni a generátor működéséhez.

 

Amennyiben vásárláson gondolkodik, javasoljuk, hogy nézzen szét webáruházunk ózongenerátor-kínálatában!

 

Mire jó az ózongenerátor?

 

A fentiekből következik, hogy egy nagy teljesítményű ózongenerátor nem csak a szagok semlegesítésénél, hanem fertőtlenítéskor is bevethető. Szeretjük, ha egy készülék több területen is használható, az ózongenerátor éppen ilyen. Semlegesíti a szagokat, legyen szó dohányfüstről vagy dohszagról, gyakran felújítás után is használják, hogy a festékszagot eltüntesse, de hűtőházak, nagyobb ipari csarnokok esetében is bevethető. Fertőtlenítőszerként is fontos szerepe van, a vírusok, baktériumok és spórák az ózonnal szemben védtelenek, de az ózongenerátor a párátlanításnál is jól jön, ezért a penész miatt sem kell aggódni. Sőt, ma már gépjárművek fertőtlenítésekor is használják az ózongenerátoros tisztítást.

 

Nagy teljesítményű ózongenerátor 

 

Nagyobb teljesítmény esetén még jobb eredményt érhetünk el. Az ózon minden apró területre képes eljutni, és tenni a dolgát, kisebb vagy nagyobb helyeken, mindenhol hatékonyan használható, a rendszeresség és a jobb életminőség miatt pedig visszahozza az árát, így egy idő múlva pénzt és időt spórolunk az üzembe helyezése által.

 

Az ózonlap cseréje 

 

Az ózongenerátor mindenképpen hosszú távon, évekig fogja szolgálni a családot, egyedül az ózonlap cseréjére kell gondot fordítani. Ez akkor időszerű, amikor úgy érezzük, hogy az ózongenerátor már nem dolgozik akkora hatásfokkal, mint a kezdetekkor. Természetesen sokan nem követik akkora figyelemmel a működést, hogy ezt megállapíthassák, mindenesetre az ózonlapot évente egyszer, illetve 1000 munkaóra letelte után érdemes kicserélni, ami viszont nem igényli szakember közreműködését; a használati útmutató alapján mi is el tudjuk végezni.

 

Hogyan válasszunk készüléket? 

 

Mielőtt készüléket választunk, át kell gondolni, hogy milyen célra szeretnénk használni. Csak légtisztításra vagy fertőtlenítésre is? Milyen árkategóriában gondolkodunk? Otthon a lakás vagy egy egész iroda légtisztítása lenne a feladata? Miután ezeket a kérdéseket megválaszoltuk, lehetőségünk nyílik optimális teljesítményű ózongenerátort vásárolni. Az Airfresh-nél minden kérdésre szívesen válaszolunk, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeken!