Az otthoni klimatizáláshoz alkalmas készülékek kiválasztása nem egyszerű feladat. Az épületek homlokzatára kihelyezett kültéri egységek engedélyeztetése nem mindenhol megoldható, ezért számos család választja a mobil klímát a lakásba. A hordozható, könnyű súlyú berendezés teljesítménye tökéletesen kiszolgálja otthoni igényeinket.

 

A mobil klímák elhelyezésének több előnye van, többek között egyszerűen megoldható ezen gépek használatával otthonunk hűtése, de emellett más hasznos funkciókkal is rendelkeznek ezek az eszközök. 

 

A cégünk kínálatában megtalálható mobil klímaberendezések nagy melegben kellemes enyhülést nyújtanak a család minden tagja számára. A modern megjelenésű eszközök nem lógnak ki az otthoni környezetből, alacsony zajszinttel rendelkeznek, nem zavarják mindennapi tevékenységünket.

 

Mobil klíma a lakásba

 

A mobil klíma lakásban történő használatának legfontosabb előnye az eszköz hordozhatóságában rejlik. A hagyományos beépített klímaberendezések beszerelésekor nagyon fontos a pontos helymeghatározás, hogy a teljes helyiség hűtése megfelelően megoldott legyen. Tévedésünk már nem korrigálható, vagy csak újabb költségek árán. A könnyen mozgatható mobil klíma ezzel szemben bármikor áthelyezhető, akár több helyiségben is használható. 

 

A könnyű mozgatás mellett az energiatakarékos működés sem elhanyagolható szempont, amikor a mobil klíma beszerzésén hezitálunk. Az alacsony energiafogyasztású gépek környezetbarát hűtőközeggel kombináltak, így a magasabb hűtőteljesítmény sem megy az energiafelhasználás rovására. Az egyszerű telepítés miatt nem szükséges szakembert hívnunk, magunk is beüzemelhetjük a készüléket otthonunkban. 

 

Egészséges környezet

 

Egyes mobil klímák, mint például a WDH-FGA1263B modell, rendelkezik szárítási és páramentesítő funkcióval is. A levegő páratartalmának optimális kialakítása elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges környezetben éljünk. A lakásunkban érdemes 40% és 60% közötti páratartalmat tartani, így elkerülhető az egészségre káros penészesedés, gombásodás kialakulása, illetve a szárazság okozta légúti és asztmás megbetegedések is.

 

Szűrőrendszer

 

A mobil klíma lakásunkban nemcsak a hűvös levegőért felelhet, hiszen különböző szűrői segítségével a levegő minőségét is javíthatja. Ezáltal a hőérzetünk változása mellett pozitív hatással bírhat szervezetünk működésére is. A külső levegőben található szennyezőanyagok nagy szerepet játszanak a különböző betegségek kialakulásában. Többek között asztmát, allergiás panaszokat okozhatnak a levegőben lévő káros anyagok.

 

A mobil klímák többségébe mosható szűrőbetétek kerültek, melyek a szálló port képesek kiszűrni. A modernebb készülékekben megtalálható erősebb szűrőrendszerek már a baktérumok, vírusok, pollenek eltávolítására is képesek. A szűrőbetétek tisztítására különös figyelmet kell fordítanunk, de ezek szerencsére pár pillanat alatt folyó vízben lemoshatóak, így sokáig használatban maradhatnak. 

 

Karbantartás

 

A hagyományos klímák tisztítását általában évente javasolják a szakemberek. A lakásban üzemeltetett mobil klímák esetében magunk végezhetjük a karbantartást, mely azért is fontos, hogy hosszú távon tökéletesen működjön a készülékünk. Amennyiben a kondenzvíz tartályba kerül, úgy azt nyári használat során naponta kell üríteni. A szűrők tisztítására is fordítsunk gondot, havonta legalább egyszer tisztítsuk meg ezeket.

 

A mobil klímák beszerzésével kapcsolatban keresse szakértő kollégáinkat.