A levegőszennyezettség mértéke miatt nap mint nap fokozott terhelés éri szervezetünket, aminek ellensúlyozására kiváló választás egy levegőszűrő a lakásba. A légszennyezettség sajnos nem csak a közismerten rossz levegőjű városokban jellemző. Az ipari üzemek, gyárak, nagy forgalmú utak térnyerésével a kertvárosok, falvak lakói is érintettek ebben a problémában.

 

Mi ellen nyújthat védelmet a levegőszűrő?

 

A levegőtisztítók a lakás légterét hatékonyan tisztítják meg a szálló portól, atkáktól, pollenektől, állatszőröktől, bacilusoktól és vírusoktól. Webáruházunkban a legújabb technológiával működő, lakásban használható levegőszűrő készülékek közül választhatja ki a háztartásának megfelelőt. 

 

Az ideális készülék kiválasztásához jó tisztában lenni a legfontosabb paraméterekkel, mint például a szennyezettség típusa, a légtér nagysága. A szennyezettség típusától függően más és más szűrőtechnikájú berendezés alkalmazható. Kínálatunkban számos többszűrős, ezzel több problémára is megoldást jelentő berendezés található, az ezek közötti navigációban örömmel segítenek szakembereink. 

 

Levegőszűrők a lakásba az allergének és szagok ellen

 

A legtisztább lakás sem mentes a portól. A porszívózás, portörlés gyakorisága sokat nyom a latban, de a szellőztetéssel, mozgással órák alatt feltelítődik az otthonunk levegője szálló porrészecskékkel. Ez esetben a szénszűrő, ami a nagyobb porszemek ellen hatásosan véd, jó választás. Fokozottan szűri a port a HEPA-szűrő. Így ha a tökéletes porszűrés a cél, javasolt egy mindkét szűrővel rendelkező berendezés választása.

 

Európában kutatások bizonyítják, hogy az allergiás megbetegedések száma megnövekedett. Kiváltó oka lehet ennek a virágpor, a levegőben keringő gombaspórák és más allergén anyagok koncentrációjának emelkedése, ami februártól októberig elhúzódik. A HEPA-szűrővel ellátott készülékeink nagy hatásfokkal szűrik ki a levegőből ezeket az allergéneket. A teljesítményük fokozható, ha a berendezés ionizáló technológiával is rendelkezik, ami megköti a legkisebb pollenrészecskéken kívül a penészgomba spóráit is. Természetesen a légtisztító készülék a lakásban kialakult penésztelep eltávolítására egymagában nem elegendő. A penészvirágzás megszüntetése után viszont a gép működtetésével, gyakori szellőztetéssel és némi odafigyeléssel az újbóli megtelepedés megelőzhető. 

 

A legkevésbé észrevehető támadás az otthon levegője ellen a kipufogógáz és a dohányfüst, hiszen olyannyira telítődött vele a levegőnk, hogy szinte már fel sem tűnik. Ezek ellen a szénszűrő jelent kiváló megoldást, valamint ionizátorral és UV-fénnyel lehet hatásosan semlegesíteni a füstrészecskéket. A levegőtisztítók szagsemlegesítésre is használhatók: aktívszenes szűrővel vagy akár a korszerű E-Nano filterrel űzik el a rossz szagokat.

 

Szakszerű segítség levegőszűrő vásárlásához

 

Nagyon fontos, hogy az otthonunk ne csak a béke és nyugalom szigete legyen, hiszen a testnek is kell a pihenés. Ha a lakásunk levegője tiszta, szervezetünknek is könnyebb regenerálódni, felfrissülni a munkával töltött nap után.


Ha már megszületett a családi döntés – nélkülözhetetlen egy légtisztító a lakásba –, valamint a szűrők típusaival is megismerkedett, nézz körül Airfresh webáruházunkban. A termékpalettánkon található választékból a lakossági felhasználású levegőszűrők között biztosan megtalálja az optimális berendezést. Kérdés esetén ügyfélszolgálatunk készséggel segít, és vásárlás után is számíthat ránk!