Sokan vannak, akik nincsenek tisztában azzal, milyen fontos, hogy legyen a háztartásban nedvességtartalom-mérő. Ha nem a munkánkhoz kapcsolódik, akkor legtöbbször csak akkor döbbenünk erre rá, amikor mérőeszközre van szükség a ház körüli feladatokhoz.

 

Márpedig ez gyakran előfordul, akár építkezünk, felújítunk vagy az épület faszerkezetének állapotát szeretnénk ellenőrizni. Ha hobbink a barkácsolás, akkor pedig az alapvető eszközök sorában jó, ha szerepel a nedvességtartalom-mérő.

 

Profi nedvességtartalom-mérő eszközök az otthoni szerszámosládában

 

Egy hobbi barkácsoló is megengedheti magának, hogy a higrosztát, multiméter, távolságmérő mellett nedvességtartalom-mérővel szerelje fel szerszámosládáját webáruházunk mérőműszerei közül. A professzionális eszközök segítségével ugyanis akár egy teljes épületfelújítást levezényelhetünk.

 

Ezekkel nemcsak gyorsíthatók a mérések, lerövidíthető a velük eltöltött idő, de pontosabb adatokhoz is hozzájuthatunk, mint kézi mérésekkel. Az sem elhanyagolható, hogy a tűpontos mérőszámok segítségével nagyobb biztonsággal dolgozhatunk.

 

Ha nem vagyunk ezermesterek, akkor is akadhatnak olyan helyzetek, amikor otthon valamit azonnal meg kell oldani. Lehet, hogy csak a szakember vagy szerelő megérkeztéig, mégis hasznos, ha addig sem dől a falból a víz, vagy megtaláljuk a probléma gócpontját. Ebben praktikus segédeszköz lehet egy olyan műszer, mint a webáruházunkban található nedvességtartalom-mérők. 

 

Mit tud egy jó nedvességtartalom mérő? 

 

A WDH 318KC anyagnedvesség-mérő készülék amilyen egyszerűen kezelhető, annyira korszerű és pontos a maga nemében. Ez nem is lehetne másképp, hiszen a kiváló német Aktobis márka terméke, aminek magyarországi forgalmazója az Airfresh. 

 

A WDH 318KC a falak, a padló és a fa nedvességtartalmának meghatározására képes, méghozzá rendkívül gyorsan és pontosan. A 9V akkumulátorral és 35 mA fogyasztással rendelkező műszer a World Tool Awards minősítési rendszer nyertese PREMIUM kategóriában. Funkcionalitását és ár-érték arányát tekintve a szakmai zsűri dicséretét is elnyerte.

 

Előnyére válik, hogy a falakon és padlón kívül a keményfa és puhafa kategóriában is használható. Ezentúl a mérés esetében nincs szükség a felület roncsolására, valamint sorozatmérésre is alkalmas. 

 

A felhasználási területei közül a legismertebbek a nedvesség helyének és értékének meghatározása és a szárítási/páramentesítési folyamatok nyomon követése. Memóriája segítségével az adatok, értékek és folyamatok könnyedén ellenőrizhetőek.

 

Az eszköz egy zsebben is elfér, és a kompakt méret ellenére kezelése olyan egyszerű, mint egy gyermekjátéké. Bekapcsolás után csak oda kell érinteni a felülethez, aminek a nedvességtartalmát mérni szeretnénk, és a kijelzőn már láthatók is az adatok. 

 

Miért fontos, hogy tisztában legyünk a falak vagy a fa nedvességtartalmával? 

 

A falakban felhalmozódó nedvesség kedvező táptalaj a penésztelepek kialakulásának. A nedves, salétromos falak gyengítik a falak stabilitását, és a penész miatt egészségünkre is káros lehet az ilyen terek levegője.


A fából készült épületek és szerkezeti elemek esetében szintén a biztonság, a stabilitás problematikus a nedvességtartalom változásával. Ha ezek kellően védettek is, a fa, mint tüzelőanyag sem használható fel, ha nincs kiszáradva. Ennek megállapítására a nedvességtartalom-mérő szintén tökéletes. Ha úgy gondolja, érdemes beszerezni egy ilyen profi mérőeszközt, webáruházunk kínálatában megtalálja!