A levegő minősége ionizálással olyan lesz, amilyenre a szervezetünknek, tüdőnknek szüksége van. Így lehet a legegyszerűbben megmagyarázni, mit is jelent az ionizáció, és miért hasznos ez a légtisztítási technológia. 

 

A légszennyezettség mértéke miatt napjainkban távol a városoktól, főúttól és ipari területektől, erdei séták alkalmával szívunk tiszta és egészséges levegőt. Közvetlen külső környezetünk, településeink levegője telített különféle allergénekkel, szálló porral, káros anyagok mikroszemcséivel. Ezért a belterek levegőjének megtisztításával tudunk tenni azért, hogy tiszta levegőt lélegezhessünk be. 

 

A levegő ionizálása

 

Az ionok elektromos töltöttséggel rendelkező atomok vagy molekulák. A negatív töltésű ion elektrontöbblettel, míg a pozitív töltésű elektronhiánnyal rendelkezik. Az az egészséges állapot, ha a negatív és pozitív ionok megközelítőleg egyensúlyban vannak a levegőben. Sajnos ez napjainkban a légtér szintetikus anyaggal való telítettsége miatt ritka. 

 

Az elektromos készülékek száma megsokszorozódott, televíziók, nyomtatók, számítógépek termelik a pozitív töltésű ionokat. Ezeknek az emberi szervezetre gyakorolt élettani, egészségügyi hatása nem nevezhető jónak, gyakran allergiás reakciókat eredményeznek. Az egyensúly újbóli felépítésében segíthetnek az ionizáló funkcióval működő légtisztítók, amelyek negatív ionokat termelnek, ezzel egyenlítve ki a pozitív ionok arányát. 

 

Az ionizátor használat közben negatív ionokkal tölti fel a levegőt, közben eltávolítja a pollent, a szálló porszemcséket, a füstöt. Az eredmény frissesség, kellemes közérzet. A megnövekedett számú negatív ionok képesek megsemmisíteni a bacilusokat, vírusokat, gombaspórákat is, fertőtleníteni a teret, megszüntetni az allergia okozóit. 

 

A minőségi ionizátorok ismérvei

 

A piacon ebben a kategóriában is egyre nő a légtisztító készülékek száma. Azonban a webáruházunkban található ionizáló légtisztítók a legmagasabb minőséget képviselik. Nézzük, milyen szempontok szerint válasszon, ha egy kiváló berendezést szeretne vásárolni.

 

El kell döntenie, hogy a készüléket egy helyiségben szeretné-e használni vagy több helyen. Természetesen a hordozhatóság alapvető tulajdonsága a légtisztítóinknak, de vegye figyelembe, hogy ez csökkentheti az élettartamot. Az ionizátorok 15-30 nm-es területek megtisztítására képesek hatékonyan, ha ennél nagyobb termet szeretne fertőtleníteni, más technológiára van szükség. 

 

A legtöbb készülék, mint nálunk, az Airfresh webáruházban is kapható RéFinAIR AP-C120A, éjszakai üzemmódra is beállítható, hogy ne zavarja az éjszaka nyugalmát. Készülékeink automata üzemmódra is képesek, azaz a levegő minőségét figyelve csak akkor kapcsolnak be, ha szükséges. Nemcsak költséghatékonyak, de a környezetet is óvják. 

 

Akárcsak egyéb levegőtisztítóink, az ionizátor is többszintű szűrési technológiát alkalmaz. Öt lépésben tisztítja meg a levegőt, biztosítva a teljes frissességet és tisztaságot. A plazmaszűrő mellett UV lámpát is beépített a gyártó, ezzel fokozva az eredményességet. 

 

Milyen allergénektől és káros anyagoktól véd az ionizátor?

 

Az elektrosztatikus plazmaszűrő az atkákat, porszemeket és polleneket tartóztatja fel, míg az UV fény a penészgomba spóráit. 

 

A baktériumokat, vírusokat az ionizátor és az UV lámpa semmisíti meg együttes erővel. A szagok, a dohányfüst kiküszöbölése a negatív ionok feladata. 

 

Ha maradtak még kérdései, vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársaink készséggel segítenek a választásban.