Napjainkban egyre többen szenvednek allergiás megbetegedésben. A kisállatok okozta szőrallergia igen gyakori, de például a macskaszőr allergia ellen való küzdelem lehet hatékony légtisztító berendezések használatával. 

 

A macskák gyönyörű és kedves állatok, azonban tartásuk nem mindenki számára megoldható. Sok emberben allergiás reakciót vált ki a cicák szőrével való érintkezés. A kellemetlen tünetek, mint az orrfolyás, könnyező szemek, bőrkiütés, viszketés vagy nehézlégzés kialakulásának okát és a macskaszőr allergia ellen használható eszközöket vizsgáltuk meg jobban cikkünkben.

 

Modern megoldás a macskaszőr allergia ellen

 

Azoknak, akik bizonyítottan allergiásak a cicákra, minimalizálni kell a velük való érintkezést. Van azonban lehetőség a macskaszőr allergia ellen fellépni, méghozzá légtisztító berendezés használatával. Az egész család számára kiváló minőségű levegőt előállító WDH-H3 modern eszköz nagy segítséget jelent az asztmások, allergiások számára. De bárki más is élvezheti a friss levegő nyújtotta előnyöket, hiszen mindannyian tapasztaljuk napi szinten környezetünk szmogos, poros levegőjének ártalmait. A készülék többféle szűrőbetétje gondoskodik arról, hogy egy akár 30 négyzetméteres helyiségben mindig tiszta, friss levegőt szívhassunk be.

 

Kevesen tudják, hogy mi okozza pontosan a macskaszőr allergiát, a legtöbben a szőrrel kapcsolják össze a folyamatot. Valójában azonban a macskák vizelet- és nyálcseppjeiben, illetve az elhalt és lehullott hámsejtekben található fehérjék okozzák a problémát. Ezért fordulhat elő, hogy nem is kell megsimogatni az allergiára hajlamos embernek a cicát, mégis produkálja az allergiás tüneteket.

 

Hatékony légtisztítás szűrőbetétekkel

 

A légtisztító berendezések szűrőrendszere hatékonyan távolíthatja el a szennyeződéseket, így a macskaszőrt és hámsejteket a levegőből. A különböző típusú filterek más és más anyagok kivonására alkalmasak. A macskaszőr allergia ellen a HEPA-szűrő használata ajánlott, mely az ilyen és ehhez hasonló problémákra kínál megoldást. A HEPA akár 99,97%-át is képes kiszűrni a 0,0003 mm nagyságnál nagyobb szennyezőanyagoknak. A poratka, szőrszálak, gombaspórák és pollenek egyáltalán nem jelentenek többé akadályt a levegővételnél.

 

A modern légszűrő berendezések, melyeket kínálatunkban is megtalálnak vásárlóink, számos más szűrőbetétet is tartalmaznak. Az előszűrést végző filterek moshatóak és a nagyobb piszkot gyűjtik magukba. A tovább áramló levegő találkozhat az elektrosztatikus filterblokkal (ESP), mely 0,1 mikron nagyságig szűri ki a baktériumokat, vírusokat, mikrobákat. Az aktívszén-szűrő segít a kellemetlen szagokat eltávolítani a levegőből, míg az ionizátor proaktív módon veszi fel a harcot a macskaszőr allergia ellen.

 

Hol használjuk a készüléket?

 

A légtisztító berendezéseket érdemes a lakás olyan részében elhelyezni, ahol gyakran tartózkodunk, elsődlegesen a nappaliban vagy a hálószobában. Emellett nem árt a macskatartóknak beszerezni egy HEPA filteres porszívót, mely erős szívóerejével és szűrőrendszerével eltávolítja a szőrszálakat.

 

Fontos megjegyezni, hogy a macskaszőr allergia ellen kizárólag légtisztító berendezéssel harcolni kevés, nem helyettesíthető a megfelelő orvosi kezelés.

 

Összességében elmondható, hogy aki allergiás a macskaszőrre, körültekintő módon járjon el, amikor a cicák közelségére vágyik. Az általunk kínált eszközök csökkenthetik az allergéneket a levegőben, segítségükkel többen élvezhetik a macskák társaságát. Bővebb információkat a készülékekről kollégáink adnak elérhetőségeinken.