Kitűnő választás lehet az otthoni teraszra ugyanúgy, mint egy kávézó vagy étterem teraszára a kültéri infra hősugárzó. A hosszúra nyúlt téli és hűvös tavaszi hónapok után alig várjuk, hogy a szabadban tölthessük napjainkat, estéinket. Amikor pedig beköszöntenek a forró nyári napok, szívesen ücsörgünk a kertben vagy kerthelyiségben. Bármennyire is jólesik a friss esti levegő, elhúzódó esti beszélgetések alkalmával sokszor csak a csípős, néha vacogtató hideg tűnik fel. 

 

A hűvös miatt nem kell lemondani a szabadban töltött estékről, a baráti beszélgetésekről, grillezésről. Teraszunkat vagy a kerti sátrat rövid időn belül felfűthetjük egy kültéri infra hősugárzó segítségével évszaktól függetlenül.

 

Az infra hősugárzók jellemzői

 

Az infratechnológiával működő hősugárzók a klasszikus fűtési eszközökkel szemben jónéhány pozitívummal büszkélkedhetnek. Könnyen szabályozhatók, egyszerű a használatuk, időtállóak. Pillanatokon belül bemelegítik a hatósugarukban lévő területet. A függesztett készülékek a beépített LED lámpával világító funkciót is betöltenek. Egyes kültéri infra hősugárzók távirányítóval szabályozhatók. 

 

Frissen festett vagy nedves falak szárítására is alkalmazhatók kültéri infra hősugárzók. Így a penészgátlásban is segíthetnek, hiszen a penészgomba megtelepedésének legjobb talaja a tartósan vizes felület. Használatukkal nem tud lecsapódni a pára a falakon, sarkokban, ablakkereteken. 

 

Az infrasugarak jótékony hatással vannak az emberi szervezetre: segítenek az izmok regenerálódásában, sebgyógyulásban. Ezek az elektromos melegítőkészülékek mindemellett energiatakarékos, környezetbarát módon üzemelnek, működésük csendes. 

 

Hol használható egy kültéri infra hősugárzó?

 

A teraszok fűtésére nem minden fűtőberendezés alkalmas. A hagyományos berendezések fűtőteljesítményét az időjárási viszonyok befolyásolhatják. Ezzel szemben az inframelegítő lámpa nem a levegőt melegíti fel, így az eső vagy szél nem csökkenti a teljesítményét. Az infrasugarak a tárgyak belsejébe hatolva felmelegítik azokat, így a hő a körülöttünk lévő tárgyakból, például a kerti bútorból érezhető. 

 

Az infra hősugárzó sokoldalúan alkalmazható belső terekben is. Mivel égés és nyílt láng nélkül melegíti fel a hatósugarában lévő tárgyakat, így káros égéstermék sem keletkezik, és gyermekek közelében is biztonsággal használható. Ezért fürdők, gyerekszobák felmelegítésére is ideális eszköz. Tökéletes azoknak a helyiségeknek a felmelegítésére is, ahol nincs kiépített fűtés, vagy csak ideiglenesen tartózkodunk ott, mint a hétvégi házak vagy a garázs. 

 

A lakossági felhasználáson túl ne feledkezzünk meg az ipari igénybevételéről sem. Folyamatosan nem használt öltözőhelyiségekben, műhelyekben, tornatermekben költséghatékony és gyors megoldás. Rendezvénysátrak, esküvői sátrak fűtésére is hatékony és biztonságos eszköz a kültéri infra hősugárzó. 

 

Hogyan válasszunk megfelelő elektromos hősugárzót?

 

Készülékeink mindegyike hatékony, pénztárcabarát, biztonságos és esztétikus kivitelezésű. Webáruházunkat felkeresve függeszthető és mobil kültéri infra hősugárzókat is talál. 

 

Azt, hogy melyik készülék felel meg otthonába, éttermébe, műhelyébe, az határozhatja meg a fenti szempontokon túl, hogy mekkora alapterületű teraszt vagy helyiséget szükséges bemelegíteni. Ha ezeket a szempontokat mérlegelve szüksége lenne szakértő tanácsra, segítségre, ügyfélszolgálatunkon munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!