A tavasz beköszöntével nem csupán a verőfényes napok, hanem az allergiaszezon is visszatér. Hónapról hónapra újabb növények virágporai vesznek minket körül, láthatalanul. A különféle pollenek óhatatlanul is bejutnak a belső terekbe. Ezért lehet célszerű az ózongenerátoros fertőtlenítés, mert így hatékonyan csökkenthetjük az allergének számát a levegőben.

 

A növényi eredetű, immunrendszerünket irritáló szemcsék mellett további elemeket is ajánlott kivonni a környezetünkből. Az ózon az egyik leghatékonyabb eszköze a fertőtlenítésnek. Azonban számos modern légtisztítóban más technológiákkal kombinálva is alkalmazhatjuk ezt a módszert. Az alábbiakban áttekintjük, miért érdemes az ózongenerátorokat választani, ha tisztábbá szeretnénk tenni a levegőt.

 

Az allergének kivonása a levegőből

 

Az allergiaszezon valójában már a tél végén elkezdődik a mogyoróbokrok virágzásával, és egészen ősz végéig el is tart. Igaz ugyan, hogy a legtöbbeknek a pollenallergiáról a parlagfű ugrik be, azonban emellett számos növény okozhat irritációt. Nyílt tereken ez ellen vajmi keveset tehetünk, azonban otthonunkban, munkahelyünkön hatékonyan csökkenthetjük a pollenszámot.

 

A növények mellett olyan allergéneket is érdemes semlegesíteni, mint az állatszőrök. Ez megkönnyítheti az allergiás gazdi és házi kedvence együttélését. A házi por és a poratkák is jellemző allergének, melyek a gondos takarítás mellett is velünk élnek. Egy hatékony ózongenerátoros légtisztító azonban jelentősen mérsékli a levegőben a nemkívánatos mikroszemcsék számát.

 

Mitől érdemes még megszabadulnunk?

 

Az állati és növényi eredetű allergének mellett számos olyan további elemet tartalmaz a levegő, amelyet ajánlott semlegesíteni. Az őszi-téli időszakban a zárt terekben felhalmozódnak a különféle kórokozók. Az egészségünk megőrzése érdekében tehát érdemes a vírusoktól, baktériumoktól is megszabadulni. Ez különösen igaz az olyan belső terekre, amelyeket többen használunk, mint például a nyitott terű irodák vagy osztálytermek.

 

Emellett a penészedés megszüntetéséhez is elengedhetetlen az alapos és folyamatos légtisztítás. Egy profi légfertőtlenítő segít csökkenteni a gombaspórák számát a levegőben. Ez azért fontos, mert így nem lélegezzük azokat be, és az újabb penészfoltok kialakulása is megelőzhető. Az ózongenerátorok képesek mindezen részecskék hatékony semlegesítésére.

 

Az ózongenerátoros fertőtlenítés működése

 

Az ózon egy természetben igen gyakran előforduló anyag, amely három oxigénatomból áll, és rendkívül erős oxidálószer. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy a harmadik oxigénatom lazán kötődik a másik kettőhöz. Így amikor bármely szilárd elemmel találkozik az ózonmolekula, a harmadik atom leszakad és oxidálja a másik elemet. Ez azt is jelenti, hogy nem csupán a levegőben szálló, hanem a szilárd felületeken megülő szennyeződéseket is képes semlegesíteni. Az ózongenerátorokkal tehát gyorsan végezhetjük el a nehezen elérhető helyek fertőtlenítését is.

 

Mivel ennyire hatékony anyagról van szó, sokáig csak körültekintő előkészületek után, szakemberek végezhettek ózongenerátoros fertőtlenítést. Azonban sikerült úgy megszelidíteni a technológiát, hogy ma már otthoni használatra tervezett ózongenerátorokat is vásárolhatunk. Webáruházunk légtisztítói között is elérhető a lakásban vagy épp autóban is használható ózongenerátor, amellyel sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.