A penészesedés sokakat érintő probléma, mely megkeseríti az életüket. A penész ellen páramentesítő készülék használatával tudunk hatásosan védekezni. A berendezés beüzemelésével egészséges lakókörnyezet biztosítható, hiszen a penész kialakulásának megakadályozása mellett egyéb előnyei is vannak a gép használatának.

 

A penész kialakulása általában magas páratartalomhoz köthető. Ha otthonunkban magasabb a páratartalom, mint 60%, akkor fennáll a veszély a penész kialakulására. A levegőben lévő magas nedvességtartalom ugyanis elősegíti a penészgombák növekedését és szaporodását, ami a bent élőknek allergiás tüneteket, asztmát és más egészségügyi problémák kialakulását okozhatja.

 

Penész ellen páramentesítő

 

Kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik a német WDH 310 EKW páramentesítő készülék, melynek intelligens rendszere időt és energiát spórol meg használója számára. A berendezés használatával szabályozhatóvá válik a helyiségek nedvességtartalma, így egészséges és páramentes levegőjű környezetben élhetjük mindennapjainkat.

 

Ennek a páramentesítő készüléknek az előnye, hogy wifi vezérléssel is rendelkezik, így akár távolról is beállítható a kívánt páratartalom és működési idő. A rotációs kompresszor lehetővé teszi, hogy a készülék jóval csendesebb, mint a dugattyús kompresszorral felszerelt modellek, emellett pedig megbízhatóbb és kiegyensúlyozottabb működésre képes. 

 

Páramentesítő használatának egyéb előnye

 

A páramentesítő készülékek használata nemcsak a penész ellen hatékony, hanem más egészségügyi problémákat is megoldhat. A magas páratartalom miatt a baktériumok, atkák és rovarok elszaporodása szintén felgyorsul, melyek allergiás reakciókat okozhatnak az érzékenyebbek számára. Különösen érdemes olyan területeken üzemeltetni a páramentesítő készülékeket, amelyekben magas a páratartalom, például a fürdőszobában, mosókonyhában vagy a rosszul szellőző pincében.

 

A kínálatunkban található páramentesítő berendezések eltérő méretekkel és teljesítménnyel rendelkeznek, így mindenki megtalálja a lakóhelyén legjobban kihasználható eszközt. A készülékek további előnye, hogy alkalmazásukkal a nedvesség csökkenése miatt a hőérzetünk is változik, ezért a kisebb páratartalom esetén a helyiségben lévő levegő hűvösebbnek érezhető. Így energiát takaríthatunk meg azáltal, hogy később kerül bekapcsolásra a klímaberendezés.

 

Penész eltávolítása és karbantartás

 

A penész ellen páramentesítővel védekezhetünk, azonban a meglévő penészgombák eltávolítására feltétlenül szánjunk időt még a készülék beüzemelése előtt. A szakszerű penésztelenítés elengedhetetlen, hiszen a levegőbe kerülő spórák még több kárt okozhatnak egészségünkben.

 

Amennyiben nem szakember végzi a penészeltávolítást, akkor mindig ügyeljünk a megfelelő védőeszközök használatára, illetve a penészes felületek nedvesen tartására, mert így a vegyszerekkel kezelt felületről a spórák nem kerülnek a levegőbe. Ne feledkezzünk meg a folyamatos szellőztetésről és takarításról sem, valamint a használt vegyszerek biztonsági előírásait is maradéktalanul tartsuk be.


A páramentesítő készülékek folyamatos karbantartásáról is gondoskodnunk kell, főként akkor, ha a penész ellen páramentesítő berendezést használunk. Időközönként a gép hűtőbordái közé bevilágítva tudjuk ellenőrizni, hogy mennyire poros a készülék. A belső tisztítást bízzuk szakemberre. Kollégáink a páramentesítő készülékekkel kapcsolatban felmerülő kérdéseket szívesen megválaszolják.