Ha az általunk beszívott levegőben olyan összetevők is vannak, amelyek irritálják a nyálkahártyáinkat, az igazán kellemetlen. A nyárfaallergia számos embert érint, amely minden tavasszal megnehezítheti a napjainkat.

 

Mivel az állati és növényi eredetű allergének óhatatlanul bejutnak a zárt terekbe is, jó, ha teszünk ellenük. Ha légtisztító készüléket használunk, azzal hatékonyan tehetjük egészségesebbé és tisztábbá a légteret.

 

Allergének időszaka

 

Ha azt halljuk, hogy pollenallergia, akkor legtöbben a parlagfű virágporára asszociálunk. Tévesen, hiszen számos növény ontja magából a szaporítóanyagát. Az első melegebb napokkal megkezdődik az allergiaszezon, hiszen virágzásnak indulnak a mogyoró- és égerfák.

 

Annak köszönhetően, hogy a különféle növények virágzása időben eltolva történik, folyamatos az allergének jelenléte. A leghírhedtebb allergizáló növény, a parlagfű csupán júliusban kezd virágozni. Viszont a pázsitfűfélék pollenjei egészen áprilistól októberig velünk vannak. Igaz, nem olyan látványosan, mint a nyárfa. 

 

Az egyik leggyakoribb tavaszi panasz a nyárfaallergia

 

Mindannyian ismerjük a tavasz semmivel össze nem téveszthető hírnökét, a levegőben szálló fehér, vattaszerű pamacsokat. A nyárfa virágzása szinte hóesésszerű jelenség, amely szép ugyan, de sokaknak kellemetlen lehet.

 

Ugyanis az allergiások számára a nyárfa virágzása egyet jelent a szem, az orr, a száj nyálkahártyáinak irritációjával. Ha kültéren vagyunk, nem sokat tehetünk ez ellen. Azonban az otthonunk vagy munkahelyünk légteréből egy légtisztítóval gyorsan kivonhatjuk a nemkívánatos virágporokat és további allergéneket.

 

Légtisztító készülékek az allergének ellen

 

A különféle légtisztító és légfertőtlenítő berendezések képesek a káros összetevők számát jelentősen csökkenteni a levegőben. Hiszen nem csupán allergizáló szemcsék keringenek körülöttünk. 

 

Baktériumok, vírusok, gombaspórák milliárdjaival vagyunk körülvéve, láthatatlanul. Emellett a házi por, a dohányfüst, a kellemetlen szagok is velünk vannak a lakásban. Egy jól megválasztott légtisztító készülékkel azonban megszabadulhatunk ezektől a nemkívánatos összetevőktől. Ha tisztább a levegő, amit belélegzünk, azzal máris tettünk az egészségünkért.

 

Milyen technológiát válasszunk?

 

A légtisztító készülékek piacán rendkívül változatos termékek várják a vásárlókat. Választhatunk szűrőkkel felszerelt készülékeket. Ezek a berendezések a régi iskolát képviselik, modernizálva. Hiszen esetenként hat-nyolc szűrőbetét is segít kiszűrni a szennyeződéseket és mikrobákat.

 

Az UV-fénnyel és az ionokkal működő innovatív légfertőtlenítők ugyancsak nagyon hatásosak lehetnek. S ha szeretnék nem csupán a levegőt, de a szilárd felületeket is fertőtleníteni, akkor az ózongenerátor a nekünk való készülék. Bármelyiket is választjuk, a nyárfa, a parlagfű és minden további növény virágporának mennyiségét csökkentjük a légtérben.

 

Penészirtás során is használjunk légtisztítót

 

Ha olyan lakásban élünk, ahol penészfoltok vannak, ajánlott mihamarabb megszabadulnunk ezektől a telepktől. Ezek ugyanis amellett, hogy csúnyák, megszámlálhatatlan spórát juttatnak a levegőbe, amelyet belélegzünk. 

 

Megelőzve az egészségügyi kockázatot, távolítsuk el a falakról, a sarkokból a fekete foltokat. Eközben ajánlott légtisztító berendezést használni. Ugyanis a spórákat is ki kell vonnunk a levegőből, hogy végleg eltűnjön a penész. Webshopunk kínálata magáért beszél.