Azt mindannyian tudjuk, hogy a kültéri levegő, amelyet az utcán sétálva belélegzünk, számos nemkívánatos összetevőt tartalmazhat. Azzal azonban már kevesen vannak tisztában, hogy a beltéri levegő is tisztításra szorul. Elektromos készülékek egész sorát hívhatjuk segítségül, ha egészségesebb levegőt szeretnénk szívni. Az ózongép fertőtlenítő ereje igazán figyelemre méltó.

 

Ugyanis a levegőben lévő szennyeződések lerakódhatnak a szilárd felületekre is. Ezeket a hagyományos, szűrővel működő légtisztítók nem minden esetben képesek semlegesíteni. Az ózon természetadta erejénél fogva az egyik leghatékonyabb légtisztító a piacon. Ráadásul ma már nem csak közösségi terekben, hanem az otthonunkban is használhatjuk.

 

A levegőben szálló szemcsék

 

Jó néhány szennyeződés, amely a levegőben kering, szabad szemmel is jól látható. Ilyen a házi por, főleg, ha rásüt a napfény. Emellett az állatszőr vagy épp az emberi hajszál is könnyedén észrevehető. Azonban emellett számos parányi szemcse is megtalálható a minket körülvevő légtérben. Így tehát jó eséllyel a mi tündőnkben is.

 

A vírusok és a baktérium kézenfekvő válasznak tűnik arra a kérdésre, hogy “mi van a levegőben?”. Ez nem csupán ősszel és télen van így, azonban tény, hogy ilyenkor nagyobb számban fordulnak elő. Emellett gombaspórák, vegyi anyagok, égéstermékek is szennyezik a légkört. Az allergiás reakciókat okozó pollenekről, poratkákról és egyéb allergénekről nem is beszélve.

 

Miért ilyen erős fertőtlenítő az ózon?

 

Nem minden levegőben terjengő részecske okoz problémákat, azonban mégis jó, ha megtisztítjuk a beltéri levegőt. Az ózon az egyik olyan természetes anyag, amely segítségünkre lehet a levegő és a szilárd felületek fertőtlenítésében. Ez az elem gyakran előfordul a természetben. Jelen van a vízben és a levegőben, ez adja az ég kékjét, a napsugarak elleni védelmet is.

 

Az ózonmolekula három oxigénatomból áll, amelyből kettő szorosan és stabilan kötődik egymáshoz. A harmadik oxigén kémiai kötése gyenge, ezért nagyon könnyen leszakad a másik kettőről. Tulajdonképpen, amikor az ózon összeütközik egy szilárd részecskével, ez a leszakadó atom oxidálja azt. Ez nem csupán a légtérben történik így, hanem a berendezési tárgyakon is.

 

Otthon használjunk ózongépet

 

Pont azért, mert az ózon igencsak erős oxidáló- és épp ezért fertőtlenítőszer, sokáig csak szakemberek használhatták. Jellemzően iskolákban, óvodákban, nagyobb irodákban alkalmazták az ózongenerátoros fertőtlenítést. Ez azonban mindig gondos előkészületeket igényel, és csak teljes szellőztetés után használhatóak újra a helyiségek.

 

Az otthoni használata tehát eléggé macerás volt ezeknek a készülékeknek. Azonban ma már otthoni ózongépet is vásárolhatunk, amelyet biztonsággal használhatunk bárhol. Webáruházunk kínálatában is megtalálható ez a kompakt levegőfertőtlenítő készülék, hogy a mindennapokban is kiaknázhassuk jótékony hatásait.

 

A hagyományos légtisztítók fajtái

 

A levegő tisztábbá tételének igénye már nagyon régóta felmerült az emberekben. Az első légtisztító készülékekben szűrőket helyeztek el. Mivel ez sikeres megoldásnak bizonyult, számos ilyen készülékkel találkozunk ma is.

 

Korszerű szűrőbetétek és hatékony működés jellemzi ezeket a légtisztítókat. Emellett UV-fényt vagy ionokat is bevethetünk a levegő szennyeződései ellen. Bármelyik légtisztító megoldás mellett döntünk, otthonunk légtere egészségesebbé válik. Munkatársaink készséggel válaszolnak a felmerült kérdésekre.