A jól felszerelt otthon nem csupán azt jelenti, hogy kiváló konyhai vagy elektronikus eszközeink vannak a lakásban. Ha csupán hobbibarkácsolók vagyunk, akkor is szükségünk van a kiváló minőségű barkácsszerszámokra. Egy feszültségmérő vagy épp egy páramérő műszer mindenkinek jól jön a mindennapokban.

 

Amennyiben szakemberek vagyunk, akkor hatványozottan igaz, hogy a munkaeszközeinknek kifogástalannak kell lenniük. Mivel ebben az esetben minden nap használjuk a szerszámainkat, időtálló darabokra van szükségünk. Webáruházunkban kiemelt hangsúlyt fektetünk a minőségi mérőműszerek forgalmazására. Ez ugyanis gyorsabbá és biztonságosabbá teszi a szerelést hobbi és profi szinten egyaránt.

 

Ezért szükségesek a minőségi barkácseszközök?

 

Amikor nekiállunk valamit megjavítani, vagy elkészíteni egy-egy munkadarabot, elő kell készülnünk. Méréseket kell végeznünk, és természetesen gondoskodnunk kell arról, hogy a munkavégzés során biztonságban legyünk. Silány minőségű barkácseszközökkel ezt kisebb eséllyel tehetjük meg, ezért érdemes odafigyelni a választásra.

 

Igaz ugyan, hogy a testi épségünk és egészségünk megőrzése a legfontosabb, de nem az egyetlen szempont. Ha már dolgozunk, az sem mindegy, hogy milyen eredmény születik a kezeink között. Főleg, ha szakemberek vagyunk, igyekeznünk kell a megrendelőink igényeinek megfelelni. A pontos mérések alapvető feltételei a hatékony munkavégzésnek, ezért jó, ha felszerelkezünk. Egy lézeres távolságmérő, egy feszültségmérő vagy egy anyag nedvességmérő minden műhelyben jól jön.

 

A villanyszerelés biztonságtechnikai kérdései

 

Amikor gond adódik a lakásban a világítással, nem feltétlenül kell rögtön szerelőért rohannunk. Azonban ha mi magunk szeretnénk megkeresni a probléma forrását, szükségünk lesz egy feszültségmérőre. Ezt a műszert ajánlott használnunk az elektromos áramot érintő tevékenységeinknél.

 

Ez a munkavégzés ugyanis fokozott kockázattal járhat, ha nem vagyunk eléggé elővigyázatosak. Ha építkezünk, vagy lakásfelújításban vagyunk, akkor is nagyon jól jön, ha van a kezünk ügyében egy feszültségmérő. Ha konnektorokat kell felszerelnünk vagy épp eltávolítanunk, mindig mérjünk előzetesen feszültséget. Még jól szigetelt elektromos eszközökhöz is akkor nyúljunk, ha meggyőződtünk arról, hogy biztonságos.

 

Milyen feszültségmérőt vásároljunk?

 

Az üzletekben található széles termékkínálat nem könnyíti meg a választást, amikor barkácseszközökről van szó. A feszültségmérők esetében sem mindegy, hogy melyik modell mellett döntünk. Webáruházunk feltétlenül megbízik a Trotec német márka árucikkeiben, a BE 17 feszültségmérőt is jó szívvel ajánljuk vásárlóinknak.

 

Ez az ergonomikus eszköz kézre áll, így nagyon kényelmes a használata. Váltakozóáram és egyenáram mérésére egyaránt alkalmas, és ezek polaritását is képes megmutatni. Mindezt korszerű LED kijelzőn teszi, amelyről könnyedén leolvashatjuk a mért számokat. A Trotec feszültségmérő por- és ütésálló, illetve a ráfröccsenő víz ellen is szigetelve van. Valóban egy olyan eszközről van szó, amely nem hiányozhat a készletből.

 

További hasznos eszközök a barkácsdobozban

 

Ahhoz, hogy a munkavégzés eredményes és gyors legyen, további mérőeszközöket is érdemes beszereznünk.

 

Egy lézeres távolságmérő tűpontos eredményekkel szolgál, pillanatok alatt. A fa nedvességmérő segítségével pedig gyorsan megtudhatjuk, mennyi vizet tárol egy-egy falfelület vagy munkadarab.