Napjainkban a gépjárművek, ipari területek károsanyag-kibocsátása magas, mely számos egészségügyi probléma kialakulásának nyújt táptalajt. Az otthoni levegőszűrés és tisztítás rendkívül fontos. Az ionizátor használatával könnyen megoldhatjuk a levegő minőségének javítását. Hogy pontosan milyen eszközről van szó és milyen folyamat hatására képes kiszűrni a szennyeződéseket a levegőből, erre kerestük a választ cikkünkben.

 

Az ionizátor egy olyan eszköz, mely képes a káros anyagokat eltávolítani a levegőből, miközben pozitív ionokat bocsát ki. Ennek hatására a beltér levegőjének minősége nagyban javul, így elkerülhetővé válnak a felső légúti megbetegedések, valamint az asztma kialakulása. 

 

Kínálatunkban számos eszköz megtalálható, melyek egyszerűen, energiatakarékos és környezetbarát módon végzik a levegőszűrést. Ilyen praktikus berendezés a RéFinAIR AP-C120A ionizátoros légtisztító, mely modern elektromos vezérlésű, nagy teljesítményű és többszintű szűrőrendszerrel ellátott eszköz. 

 

Hogyan működik az ionizátor?

 

Az ionizátor működési elve alapvetően egyszerű. A készülékben található elektromos töltésű lemezeken áthaladó levegőmolekulák általában negatív ionokká válnak. Ezek az ionok aztán a levegőben lévő káros anyagokhoz, mint például a por, pollen, baktériumok, füst, hozzátapadnak. Ezáltal a káros anyagok súlya megnő, leülepednek a földre vagy más felületekre, így pedig nem kerülnek a levegőbe, nem lélegezzük be.

 

A berendezés működésének hatására a káros anyagok nem tudnak bejutni szervezetünkbe, nem károsítják a tüdőnket. Különösen alkalmas a levegő minőségének javítására a nagyvárosokban vagy gyárak közelében élők otthonában vagy a munkahelyeken. A modern technológiának köszönhetően már többféle működési mechanizmus alapján is üzemelnek légtisztító berendezések. Számos változat, köztük az új E-nano rendszerű eszközök is beszerezhetőek kínálatunkból.

 

A szűrőrendszerről

 

A levegő minőségének javítása érdekében az ionizátor kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy megfelelő kapacitású készüléket válasszunk, mely a helyiség méretéhez igazodó teljesítményre képes. Az egyes berendezések több szűrőbetéttel is rendelkeznek, melyek a különböző típusú szennyeződések kiszűrését hatékonyan elvégzik. A legtöbb eszköz HEPA-filtert tartalmaz, mely a 0,3 mikron méret feletti szennyeződéseknek állja útját. Az ionizátorban található elektrosztatikus plazmaszűrő az atkák, por és pollenek feltartóztatására szolgál, míg a baktériumok és vírusok kiszűrésére az UV-lámpa és az ionizáló semlegesítő hatása képes.

 

Az UV-fény a penészgombák spóráinak eltávolításában is segítségünkre van, ezzel pedig kivételes módon védi egészségünket. Ugyanis a penész miatt számos légúti megbetegedés alakul ki, mely súlyosabb esetben asztmát is okozhat. A negatív anionok semlegesítik a szagokat, a cigarettafüstöt és a vegyszereket is a levegőből.

 

Egészségünk megőrzése érdekében

 

Az ionizátor használata során ózon termelődik, mely nagyobb mennyiségben káros lehet a szervezetünkre. Azonban az általunk forgalmazott készülékek mindegyike biztonságos és csökkentett módon bocsátja ki a termelt ózont.

 

A modern levegőtisztító berendezések csendes működésükkel egyáltalán nem zavarják a mindennapos tevékenységeket, így elhelyezhetőek gyerekszobában, hálóban vagy irodahelyiségekben egyaránt. A formatervezett alakú eszközök belesimulnak a berendezési tárgyak közé, energiatakarékos működésükkel pedig nem terhelik meg túlzóan a családi kasszát. Kollégáink elérhetőségeinken további információval szolgálnak az érdeklődők számára.