Testünk és lelkünk egészsége nemcsak abból áll, hogy rendszeresen tornázunk, helyesen étkezünk és meditálunk, hanem a környezetünkre is odafigyelünk. Az számunkra természetes, hogy mindennap tisztálkodunk, étkezünk és törődünk magunkkal, de ne feledjük lakásunk is „meghálálja”, ha szeretettel foglalkozunk vele.

Ajándékozzuk meg otthonunkat egy páramentesítő készülékkel, ami megszabadít a penész kialakulásának esélyétől. A penészes fal nemcsak kellemetlen látvány, hanem egészségünkre is káros hatással van. A szép és tiszta lakás üdítően hat az ott élőkre, hiszen mindig kellemes érzés hazatérni egy olyan lakásba, ahol rend és egészséges levegő van. A penész sok otthont elcsúfíthat, megtámadhatja a falakat, a bútorokat, sőt, a ruháink és egyéb kedves tárgyaink is veszélybe kerülhetnek.


A páramentesítő azért nagyszerű készülék, mert véglegesen megszabadít a penész megjelenésétől, megszüntetve a kiváltó okot, ami nem más, mint a magas páratartalom. Az ideális érték 50-55 % -ot jelent, ami támogatja egészségünket, könnyebben lélegzünk, jobban érezzük magunkat, de amely értékeknél a penész spórák életképtelenek. Ugyanis a páramentesítő „szorgalmasan” összegyűjti a levegőből a fölösleges nedvességet.

A páramentesítő berendezés vásárlásánál fontos figyelembe venni néhány alapvető tudnivalót a helyiségről, ahová helyezni szeretnénk a készüléket, mint a helyiség méretét, annak hőmérsékletet, valamint, hogy van-e lehetőség üríteni a tartályt. Amennyiben nem tudjuk cserélni a megtelt tartályt, olyan modellt válasszunk, amelyiket lefolyóhoz tudunk csatlakoztatni.