Az egyik leghatékonyabb légtisztító, az ionizátor működésével kapcsolatban rengeteg információ kering a neten. Ma már sokunk számára nem is kérdés, mennyire fontos, hogy a lakásban, irodában, munkahelyen a levegő tiszta legyen. 

 

Ezekben a helyiségekben töltjük a napjaink nagy részét, sokszor zárt helyen, így rendkívül fontos a levegő minősége. Ebben segítenek a légtisztító készülékek, ebben a bejegyzésben pedig közülük is az ionizátor működését szeretnénk bemutatni. 

 

Miért épp az ionizátort válasszuk? 

 

Sajnos napjainkban a természetben is egyre inkább érezhető a légszennyezettség: szmog, füst, benzingőz terheli tüdőnket. A szervezet egészséges működéséhez pedig oxigéndús és csírátlan levegő szükséges hosszú távon. 

 

A többféle technológiával működő légtisztító készülékek közül nehéz választani, hiszen ezek mindegyike a legmagasabb minőséget képviseli. Található UV-fénnyel, HEPA-szűrővel vagy szénszűrővel működő berendezés egyaránt. Sőt, a hatást fokozza a különböző szűrők kombinációja – ezért annyira hatékony többek között az ionizátor is. 

 

Az ionizációs technológiával működő légtisztítók nemcsak a vírusokat, bacilusokat vagy a polleneket semmisítik meg otthonunk levegőjében. Ezek a készülékek a vegyszerekkel és a kellemetlen szagokkal is elbánnak. 

 

Az ionizátor működése érthetően

 

A levegőben negatív és pozitív töltésű ionok találhatók – a jó minőségű levegőben közel egyenlő arányban. Az otthonokban, munkahelyeken, de még az orvosi rendelőkben is működnek elektronikai készülékek. A számítógépek, nyomtatók, monitorok pozitív töltésű ionokat bocsátanak ki a légtérbe. 

 

Amikor a belső terek levegője telítődik a pozitív ionokkal, akkor a negatív ionok mennyiségének csökkenése miatt úgynevezett “oxigénéhség”, oxigénhiány alakul ki. Ez okozza, hogy a zárt helyiségben fáradtnak, nyomottnak érezzük magunkat. Ha pedig ez a helyzet folyamatosan fennáll, az az immunrendszerünkre, testi-lelki egészségünkre egyaránt rossz hatással lehet. 

 

Az ionizátor negatív ionokkal tölti fel a levegőt, miközben többszűrős rendszere segítségével gondoskodik a bacilusok, vírusok, a szálló por és poratkák kiszűréséről is. Eközben mi a kompakt és elegáns készülék központi LED-kijelzőjén követhetjük figyelemmel a levegő minőségét.

 

Bár nagy teljesítményű ventilátora segítségével a levegő cserélődése gyors, működése mégis csendes, ezért az éjszakai nyugalmat sem zavarja meg. A rajta áthaladó levegőt öt lépésben tisztítja meg, miközben a kationokat anionná alakítja.

 

  1. A könnyen tisztítható előlapi szűrő a nagyobb szennyeződéseket fogja meg.

  2. Az elektrosztatikus szűrő a szálló por- és mikroszemcsék ellen véd.

  3. A formaldehid szűrő feladata a szerves vegyületek és szagok megállítása, mint a festékek, lakkok, vegyszerek.

  4. Az ózonnal működő szűrő a bacilusok, vírusok, gombák, mint a penészgomba ellen hatékony.

  5. Erre erősít rá az UV-fénnyel dolgozó szűrő is. 

 

A többszintű szűrőrendszeren nincs az a bacilus, vírus vagy más allergén anyag, ami átjuthatna, így egészségünk teljes biztonságban lehet az ionizátor mellett. 

 

Hogy érdemes ionizátort vásárolni? 

 

Mielőtt készüléket keres, érdemes végiggondolni, mekkora helyiségbe szeretne ionizátort tenni, és mennyire szennyezett a helyiség levegője szintetikus anyagokkal. 

 

Egy modern ionizátor működés közben akár 15-30 nm-es helyiség tisztítására is alkalmas. A választáshoz kérje webáruházunk szakembereinek segítségét, akik profik a légtisztító készülékek területén is.