Földünk időjárásának változásaival hazánkban is egyre melegebbé válnak a nyarak. A klímák beszerelése azonban nem minden lakásban megoldható, így a mobil klímák használata is elterjedt. Az Airlock 1000 olyan kiegészítő eszköz, mely segítségével bárhol lehetőségünk van résnyire nyitott ablakon kivezetni a mobil klíma csövét.

 

A mozgatható mobil klíma kiválóan alkalmas arra, hogy több helyiségünk hűtését is megoldjuk. Tekintsük át a termék praktikus előnyeit, és érdemes megismernünk a mobil klímák működését, valamint azt, hogy kinek ajánlott a mozgatható légkondicionáló választása.

 

Az Airlock 1000 használatáról

 

Az Airlock 1000 egy olyan termék, amelynek segítségével a mobil légkondicionáló egységek csövei kivezethetőek az ablakon keresztül úgy, hogy nem szükséges kivágni az üveget. A szerkezet segítségével a klíma meleg levegője kivezethető a külső térbe, így a hűvös levegő bent marad anélkül, hogy szükség lenne állandó telepített klímára. 

 

A termék praktikus, hiszen lehetővé teszi bárki számára, hogy a légkondicionáló előnyeit élvezze olyan helyiségekben is, amelyeknél a klíma fix beszerelése nem megoldható, vagy drága. Az Airlock 1000 néhány perc alatt felszerelhető különleges eszközök és készségek nélkül. Egyszerűen fel kell ragasztani az öntapadós csíkot az ablakkeretre, majd pedig a mobil klíma csövét a tömítésen keresztül vezessük ki az ablakon. Ezután már biztonságosan bezárható az ablak. A legtöbb normál méretű ablakhoz passzoló Airlock 1000 kiváló szigetelést nyújt, így maradhat a hűtött levegő hatékonyan a szoba belsejében.

 

A mobil klímák előnyei

 

A legtöbb lakásban a nyári meleg elleni védekezésként hagyományosan telepített klíma berendezéssel küzdenek. Az ilyen típusú légkondicionálóknak azonban külső és belső egységei is vannak, melyeket nem minden esetben lehetséges felszerelni az egyes épületekre. A műemlék jellegű homlokzatokra például nem engedélyezett a kültéri egység felszerelése, így itt jó megoldás a mobil klíma használata. Akkor is érdemes mobil klímát választani, ha csak béreljük a lakást, mert így átalakítás nélkül varázsolhatunk kellemes hőmérsékletet otthonunkban.

 

Kínálatunkban többféle mobil klíma típus közül választhatnak vásárlóink. A berendezések könnyű hordozhatóságuk miatt akár több helyiség hőmérsékletének lecsökkentésére is alkalmasak lehetnek. Nem igényelnek komolyabb építészeti beavatkozásokat a telepítéshez, nem szükséges a falak megbontása sem. Mivel nincs beüzemelési, beépítési költség, így kedvezőbb áron tudjuk a gépet telepíteni.

 

Fontos tudnivalók a karbantartásról

 

Bármilyen elektromos berendezést üzemeltetünk, a karbantartásról nem feledkezhetünk meg. Ezzel tudjuk elérni, hogy a készülékek hosszú távon biztonságosan üzemeljenek. A hagyományos klímaberendezéseket általában évente érdemes átnézetni szakemberrel. A mobil klímákat viszont magunk is könnyen karbantarthatjuk. A kondenzvíz tartályok a nyári üzemelés idején naponta legyenek ürítve és átmosva. Mindez azért szükséges, mert ezzel elkerülhető a baktériumok és a penész kialakulása.

 

A szűrőberendezések moshatóak, a szálló por kiszűrhető általuk. A szűrőket időközönként ki kell tisztítani vagy cserélni érdemes. Egyes mobil klímák rendelkeznek szárítási és páramentesítő funkcióval is, így az egészséges környezet egyszerűen megvalósítható. 

 

Amennyiben a mobil klímák kiválasztásával, beüzemelésével vagy az Airlock 1000 termék használatával kapcsolatban merül fel kérdésük, keressék szakértői kollégáinkat elérhetőségeinken.