Hogyan működik az ózongenerátor? Sokakat foglalkoztat ez a kérdés, amikor ez a modern és hatékony légtisztító, fertőtlenítő berendezés kerül szóba. Az ózonos léghigiéniai berendezés már a pandémia idején is bizonyított, és egyre többen választják, hiszen vegyszermentesen végzi a dolgát. Így még a tudatosan élők számára sem jelent megalkuvást.

 

Az ózongenerátor működési elve, felhasználásának területei és a működésével kapcsolatos biztonsági szabályok azok a témák, amikre ebben a blogbejegyzésben kitérünk.

 

Hogyan működik az ózongenerátor?

 

Az ózongenerátor egy egyszerű, doboz formájú készülék rácsokkal, fogófüllel a mozgathatóságért, és beállítógombbal. Bár ránézésre olyan, mint egy régi rádió, mégis az egyik legmodernebb technológiával győzi le a bacilusokat, vírusokat, penészgombát. Mivel élőlény nem tartózkodhat a közelében működés közben, ezért távirányító is tartozik hozzá, nagysága pedig a kijelölt terület nagyságától függ. 

 

Ez a berendezés a beállított időn keresztül ózont bocsát ki, amivel elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, gombákat, mint a penészgomba is. Nemcsak elfedi, mint más készülékek, hanem semlegesíti a szagokat.

 

Az ózon, ami egy háromatomos oxigénmolekula, harmadik atomjának köszönhetően roppant reakcióképes, könnyen tapad más molekulákhoz, hogy így megbontsa a hártyájukat. A megbontott hártyájú baktériumok, vírusok sérülékennyé válnak, elbomlanak. A szagmolekulákkal is így bánik el, legyen szó ételszagról vagy cigarettafüstről. 

 

A bekapcsolást követően az ózongenerátor beszívja a levegőt, és rögtön kiszűri a nagyobb szennyeződéseket. A porszemek, atkák, állati szőr és a pollenek fennakadnak a szűrőrendszerén. Az így megtisztított levegőt tovább keringeti a generátor ventilátora. A gép belsejében lévő, koronakisülési területnek nevezett részre érve az oxigénből gáz halmazállapotú ózont gerjeszt. Ez szemmel is jól látható apró villámok megjelenésével történik, miután a gáz kiáramlik a környezetbe, csírátlanítja azt, majd legkésőbb két óra múlva lebomlik. 

 

Hol használható az ózongenerátor?

 

Az ózongenerátorral szinte minden zárt tért tudunk fertőtleníteni, ahol van szellőztetési lehetőség a működtetés után. Kifejezetten ajánlott a használata a következő területeken: egészségügy, szépségipar, autómosók, ipar. 

 

Kiválóan fertőtlenít:

 

  • lakásokat

  • osztálytermeket

  • irodákat

  • orvosi rendelőket, mentőautókat

  • szépségszalonokat

  • edzőtermeket

  • kisebb üzemeket

 

Autó belső terének tisztítására is a legjobb megoldás az ózonos fertőtlenítés

 

Mire kell figyelni az ózongenerátor működtetésénél?

 

Miután láttuk, hogyan működik az ózongenerátor és hol használható, szeretnénk felhívni a figyelmet néhány szabályra a biztonságos működtetés érdekében. Amikor vevőink ózongenerátort vásárolnak webáruházunkban, ezeket a kérdéseket igyekszünk tisztázni velük, hiszen az ózon nemcsak fertőtlenítőszer, de erős méreg is!

 

A működés alatt minden élőlényt el kell távolítani a helyiségből, autóból. Az időzítővel az ózongenerátor könnyen elindítható, majd leállását követően mindig meg kell várni, míg lebomlik a levegőben. Ez a fertőtlenítést követő 45-120 perc lehet, a helyiség nagyságától függően. Csak ezt követően lehet belépni a helyiségbe és kinyitva az ajtókat, ablakokat kiszellőztetni azt.

 

Amennyiben van még kérdése, tegye fel azt a  Kapcsolat oldalon, vagy keresse munkatársainkat elérhetőségeinken!