A HEPA filteres légtisztító olyan eszköz, amely a helyiség levegőjének tisztítására szolgál a szennyeződések és méreganyagok eltávolításával. A HEPA szűrő a légtisztító egyik legfontosabb alkatrésze, mert sok különböző szennyezőanyagot távolít el a levegőből, beleértve a vírusokat, baktériumokat és penészgombát. 

Számos különböző típusú HEPA filter található a piacon. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Egyes szűrők a port gyűjtik jobban össze, míg mások a penészspórák szűrésében jeleskednek igazán. Mindazok számára érdemes HEPA filteres légtisztító berendezést használni, akik allergiásak, asztmások, de bárki számára egészséges a tisztított levegő belélegzése.

Cégünk kínálatában nagy teljesítményű légtisztító berendezések is kaphatóak, mint például a NeoTech XJ-3900A modell, melynek finom, 0,3 milliméter nagyságú szennyeződések megszűrésére alkalmas HEPA filtere mellett még több, különböző szűrője van, amik hatékonyan távolítják el nemcsak a port, penészt, hanem az allergén anyagokat, kellemetlen szagokat is. 

A HEPA filteres légtisztítóról

A levegőben lévő részecskék méretét mikronban adják meg. Ahhoz, hogy megértsük, milyen apró a 0,3 mikronos méret, érdemes tudnunk, hogy az emberi hajszál 100 mikron átmérőjű, míg a poratka 1 és 5 mikron közötti.

A HEPA filteres légtisztító eltávolítja a levegőből a 0,3 mikronos részecskék 99,97 százalékát, beleértve a pollent, a poratkatörmeléket és a penészspórákat. Ahhoz azonban, hogy ezeknek a részecskéknek a méretét 0,3 mikronos szintre csökkentsék, a HEPA szűrőknek nagy sebességű, körülbelül 400 km/órás levegőáramlásra van szükségük. 

A nagy forgási sebesség növeli a szűrőfelülettel érintkező területet és megfogja a részecskéket. A nagy légáramlás növeli a levegő hőmérsékletét is, ami tovább csökkenti a részecskék méretét. Rendkívül jó minőségű levegőt képeznek ezek a légtisztítók, így akár egészségügyi intézményekben is használhatóak.

A légtisztító filterjei

A légtisztító berendezések nagyobb teljesítményű változatai több szűrővel rendelkeznek. Áruházunk kínálatában az egyedi igényeknek megfelelően többféle teljesítményű és felszereltségű berendezés kapható. A több szűrős rendszerek alappillére a HEPA filter, mely hosszú ideig használható, karbantartása egyszerű. A legmodernebb készülékekben előszűrő, elektrosztatikus filter blokk, aktívszén-szűrő és ionizátor is segíti a HEPA filterek munkáját.

A mechanikus szűrők fizikai akadályt használnak a levegőben lévő részecskék csapdába ejtésére, míg az elektronikus szűrők elektromos töltés segítségével vonzzák a levegőben lebegő részecskéket a feltöltött rácshoz, ahol megtapadnak és összegyűlnek, mielőtt elektrosztatikus feltöltéssel eltávolítanák vagy felszívnák azokat.

A szűrők tisztításáról

A HEPA filteres légtisztítók szűrőrendszerének folyamatos karbantartásával, tisztításával a berendezés hosszú távú működését tudjuk biztosítani. A HEPA filterek egyszerűen csapvíz alá tartva kimoshatóak, így rendkívül alacsony a költségük.

Az előszűrő szintén mosható, szivacsos szerkezetű, melyből könnyen eltávolíthatóak a felfogott nagyobb szennyeződések, mint például a hajszálak, állati szőrök. Az elektrosztatikus ESP szűrőegység rozsdamentes acélból készül, melynek tisztítása szintén egyszerű feladat, és azonnal, hosszú távon használható.

Lépjen kapcsolatba velünk, ha további információra van szüksége a HEPA filteres légtisztító berendezésekkel kapcsolatban.