A szoba levegőjének tisztítása mindennapi életünk rendkívül fontos részét képezheti, hiszen a rossz minőségű levegő számos egészségügyi problémát okozhat. Többek között az asztma, allergiás reakciók, légzési nehézségek és még sok egyéb betegség alakulhat ki. A rendszeres levegőtisztítás segítségével a légúti problémák kialakulása megelőzhető.

 

Sokan gondolják, hogy a szoba időnkénti kiszellőztetésével vagy egy párásító berendezés használatával megoldják ezt a gondot, azonban ezek a módszerek nem elegendőek ahhoz, hogy tiszta levegőt biztosítsanak otthonukban. A különböző légtisztító berendezések eltérő módszer alapján működnek. Így a legmodernebb technológiai újítások, mint például az e-nano szűrő használata is gyakori.

 

Légtisztító berendezések használata

 

A szoba levegőjének tisztításának legjobb módja egy olyan speciális eszköz használata, mely eltávolítja a káros anyagokat és szennyeződéseket a levegőből. Az egyik ilyen berendezés a Home 360 ózongenerátor, amely légtisztítás mellett egyben mindjárt fertőtleníti is a helyiséget. A készülék két ózonlapot és további három szűrőt tartalmaz, melyek mindegyike más és más anyagok összegyűjtésére alkalmas.

 

Általában többféle technológiák alapján működnek a légtisztítók, de mindegyik célja közös: a levegőben található szennyezőanyagok, allergének és baktériumok eltávolítása. A legtöbb légtisztító berendezés HEPA-szűrőt használ, amely a levegőben található részecskék 99,97%-át képes eltávolítani. Emellett többek között a Home 360 készülék UV-fény segítségével fotokatalízist hoz létre, mely során az oxidáló elektronok elpusztítják a vírusokat, baktériumokat, valamint a kellemetlen szagokat is hamar eltávolítják a helyiség levegőjéből.

 

A szoba levegőjének tisztítása ózonnal

 

A léghigiéniai berendezések ózongenerátorral kiegészített változata még inkább segít a szoba levegőjének tisztításában. Az ózon erős oxidáló hatású, ezáltal pedig hatékonyan képes eltávolítani a levegőben lévő szennyeződéseket, mint például a vírusokat, penészgombákat, valamint semlegesíti a kellemetlen szagokat.

 

Fontos megjegyeznünk, hogy az ózon erős hatása káros lehet nagy koncentrációban az emberi szervezetre, különösen zárt térben. Ezért az eszköz használatánál nagyon óvatosan kell eljárni, mindig be kell tartani a gyártó utasításait. A légtisztítás többféle eszköze található meg kínálatunkban, melyek között nagy kapacitással rendelkező berendezések, formatervezett eszközök és a legmodernebb e-nano technológiát alkalmazó légtisztítók találhatóak.

 

Karbantartás fontossága

 

A levegő szűréséhez használt filterek cseréje, valamint a légtisztító berendezések folyamatos karbantartása elengedhetetlen ahhoz, hogy az eszköz sokáig legyen tartósan használható. A szűrőbetétek eltérő módon tisztíthatóak, hiszen például az aktívszén-szűrő esetében a teljes betét cseréje szükséges, míg egyes HEPA-filterek moshatóak, így többször felhasználhatóak. Az e-nano technológiával rendelkező légtisztítóban például egyedi módon cikk-cakk formájú járatokban halad keresztül a levegő, mely egyre szűkül, és így még hatékonyabban képes megtisztítani a levegőt. Ezen szűrőbetét könnyen és egyszerűen tisztítható és mosható.

 

Amennyiben szeretnénk megóvni egészségünket és biztosítani a szoba levegőjének tisztítását, akkor mindenképpen érdemes beruházni egy hatékony légtisztító berendezésbe. A bemutatott eszközök bármelyike nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy tökéletessé varázsoljuk otthonunk levegőjét. Az általunk forgalmazott termékekről bővebb információt kollégáink nyújtanak elérhetőségeinken.