Az allergiás reakciók és azok kiváltó okai napjainkban egyre nagyobb figyelmet kapnak. Az egyik leggyakoribb allergiás tünetek közé tartozik a pollenallergia, mely ellen tavasszal és nyáron kell védekezni. A virágpor a levegőben terjed a környezetben.

 

A pollenallergia ellen való védekezés jelentős kihívást jelenthet a betegségben szenvedők számára. A tünetek enyhítése mellett a megelőzésre is gondot kell fordítanunk, ezért egyre inkább előtérbe kerülnek a légtisztító eszközök. Az allergének és szennyezőanyagok csökkentésével elősegíthetjük az allergiás reakciók visszaszorítását.

 

A pollenek által kiváltott allergiás reakciók igen változatosak lehetnek, és magukban foglalhatják az orrfolyást, tüsszentést, viszkető szemeket. Ezek a tünetek gyakran rontják az életminőséget és a mindennapokban végzett tevékenységek hatékonyságát is. Az otthoni és munkahelyi környezetben segítségünkre lehet a pollenallergia ellen is használható RéFinAIR AP-C120A típusú ionizátoros légtisztító berendezés, mely tökéletes választás nagyobb alapterületű helyiségek levegőjének megtisztítására. A berendezés csendes működése és az éjszakai üzemmód lehetővé teszi, hogy akár a hálószobában vagy a gyerekszobában is folyamatosan működhessen a készülék. Nézzük részletesebben, hogy milyen módon teheti könnyebbé életünket a légtisztító berendezés.

 

A pollenallergia ellen alkalmazható lehetőségek

 

A levegőben szálló virágpor rengeteg ember számára okoz allergiás reakciókat. Napjainkban az egyik leggyakoribb allergiafajta, mely során az immunrendszer érzékenyen reagál a növényi pollenekre. Miután általában az orron keresztül kerül a szervezetünkbe a virágpor, így elsőként az orrfolyást tapasztaljuk, illetve a szem viszketése is gyakori tünet.

 

A pollenallergia ellen védekezhetünk gyakori szellőztetéssel, figyelemmel kísérhetjük az időjárás-előrejelzést, így kevesebb időt tölthetünk a veszélyes időszakokban a szabadban. Az otthoni gyakori porszívózás és takarítás is segíthet a kevesebb szennyeződés felgyülemlésében. A légtisztítók használata szintén jó lehetőség a megelőzésben.

 

A légtisztító berendezések működéséről

 

Kínálatunkban számtalan méretű és szűrőrendszerrel ellátott légtisztító berendezés kapható, így mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbb eszközt. Az elegáns megjelenésű berendezések bármely helyiségben jól mutatnak amellett, hogy képesek tökéletesen megszűrni a levegőt és harcolni a pollenallergia ellen.

 

A légtisztítók többsége különféle szűrőkkel rendelkezik, melyek eltérő méretű szennyeződésekkel képesek megbirkózni. Az előszűrő segítségével eltávolíthatjuk a nagyobb porszemeket, haj- és szőrszálakat, az elektrosztatikus filter a port és mikroszemcséket vonja ki plazma használatával. A baktériumokat és vírusokat az UV fény semmisíti meg ugyanúgy, ahogyan a penészspórákat is.

 

A HEPA-szűrő

 

A pollenallergiában szenvedők számára a légtisztító berendezések nem luxuscikkek, hanem az életminőségük javítására szolgáló eszközök. A berendezésekben lévő HEPA-filterek hatékonyan távolíthatják el otthonunk levegőjéből az allergéneket, ezzel is megkönnyítve a mindennapokat. Az eszköz a 0,3 mikron nagyságú részecskék 99,7%-át képes kivonni a levegőből. A rendkívül sűrű és finom rostú filteren rengeteg pollen fennakadhat.

 

A légtisztító berendezések használatával komfortosabb otthont és munkakörnyezetet teremthetünk. Amennyiben további kérdések merülnének fel Önben a készülékek működésével kapcsolatban, szakértő kollégáink várják megkeresését elérhetőségeinken.