Ön se tudja, mihez kezdjen a penésszel?
Nem tudja, mihez folyamodjon, hogy megszabaduljon a falakat elcsúfító penésztelepektől?

Szeretné tudni, mi a penész megszüntetésének titka?

A penész kialakulása rengeteg bosszúságot és kárt okozhat számunkra. A penésztelepek kialakulásának legfőbb oka a túl magas pára és a falak nedvessége, tehát eltávolításának az alapja, hogy megszűntetjük ezeket a tényezőket. Az ember számára ideális páratartalom 45-55 százalék. Ez az a tartomány, amin nem tudnak a penész spórák sem tovább szaporodni.

A penészgomba olyan láthatatlan spórákkal rendelkezik melyek, olyan felületeken maradnak meg, ahol tartósan körülbelül 65%-os vagy magasabb páratartalom alakul ki. Amikor a penész spórák kellő nedvességhez jutnak, akkor megkezdődik a sarjadzásuk és ellepik a felületet. Ha ezt a folyamatot megfigyeljük, akkor könnyen beláthatjuk, hogy a penész megszüntetése nem elérhető felületi kezeléssel. A probléma gyökerét, a magas páratartalmat és a falak nedvességét kell kezelni.

Gondoljon, csak bele mit kezdene azzal, ha a falon megjelenik a penész?

A legtöbben ebben az esetben, azonnali megoldást várnak, ezért különböző penészölő vegyszerek alkalmazásával kezdik a penész kiirtását. Ezek a vegyszerek bár a felületről eltüntetik a gombákat és a kórokozókat, ugyanakkor ezek a probléma gyökerét nem szüntetik meg. Hiszen a pára, azaz a túl magas páratartalom továbbra is fennáll. A magas páratartalom megszüntetésére a legjobb és leghatékonyabb módszer a párátlanítás, ehhez ma már számtalan féle ramentesítő készülék áll rendelkezésünkre.

Valóban véglegesen megszünteti a penészt a páramentesítő készülékek?

Igen ezeket a párátlanító gépeket azért találták ki, hogy a levegőben megtalálható felesleges nedvességet kiszűrjék, így a penész kialakulásának esélyét megszüntessék.

Ezek a kompresszoros párátlanítók az elszívott nedvességet egy külön tartályba vezetik. Illetve külön érzékelővel rendelkeznek, melyek jelzik, ha a térben túl magas a páratartalom. Természetesen nem mindegy milyen kapacitású párátlanító készüléket mekkora térben helyezünk el. A különböző típusú helyiségek más és más féle páramentesítőt igényelnek, de ezek minden esetben megszüntetik a penész kialakulásának esélyét. Hiszen miután elkezdjük használni a párátlanító készüléket, a megfelelő páratartalom beállítása után a falak pár hét elteltével ki tudnak száradni. (Feltéve ha a falak a magas páratartalom következtében voltak nekdvesek) Így a penésztelepek újbóli megjelenése megakadályozható a helyiségben. Termékeink között számos információhoz juthat mind a penészedésről, mind pedig párátlanító készülékeinkről. Kérjük böngésszen a párátlanítók között.