A kellemetlen penészfoltok eltávolítása nem egyszerű feladat. Amikor hatékony megoldások után nézelődünk, akkor érdemes beszerezni egy páramentesítő berendezést, így azonnal meg tudjuk oldani a párás környezettel járó problémákat. Teljesítményük kimagasló, míg áramfogyasztásuk alacsony.

A berendezés állandóan érzékeli a légtér aktuális páraértékét. Ennek megfelelően automatikusan ki- és bekapcsol. Ventilátorai csendesen működnek. A páramentesítő berendezés hosszú élettartammal rendelkezik, hiszen korszerű technológia alapján készül, minimális karbantartást igényelve.

A penész eltávolítása akkor tartós, ha a nedves környezetet sikerül megszüntetni, ez ugyanis kedvező táptalajt biztosít a penész spórák számára. Ha elvonjuk a légtérben lévő vízmennyiséget, akkor a penész nem jut elég tápanyaghoz és ezzel megelőzhető a telepek kialakulása. A penészgomba eltávolításával a kellemetlen dohszag is megszüntethető. A penész eltávolításával egészségesebb légkört tudunk magunk köré teremteni, aminek a segítségével egészségünk is jobb lesz. A készülék mobil, így könnyedén át tudjuk helyezni egyik szobából a másikba.

Áramszünet esetén automatikusan újraindul. Hosszútávon kellemes légkört képes kialakítani az otthonunkban. Fontos megjegyezni, hogy a berendezés nem helyettesíti a légkondicionálót.