Szerte a nagyvilágon milliók küzdenek allergiával, és különböző légúti megbetegedésekkel, amelyek egyetlen okra vezethetőek vissza, a környezetükben elszaporodott penészgombákra. Így tehát elmondható, hogy a penész eltávolítása egy olyan kérdés, amely sokakat érint a lehető legszemélyesebb módon, hisz az egészég mindannyiunk számára a legszemélyesebb kérdés.

A penész eltávolítása történhet ideiglenes vagy végleges módon, mindkettőre megvannak a megfelelő módszerek. Tüneti kezelésként alkalmazhatunk vegyszereket, amelyek ideig-óráig megszabadítanak a penész jelenlététől, de nem nyújtanak végleges, megnyugtató megoldást.

Ha azt szeretnénk, hogy a penészről végleg elfeledkezhessünk, komolyabb eszközöket kell bevetnünk, melyek első ránézésre ugyan többe kerülnek, de ha végiggondoljuk, a vegyszerek folyamatos használata semmivel sem olcsóbb, nem beszélve a magas egészségügyi kockázatról.

A penész eltávolítása megnyugtató módon párátlanító használatával érhető el, mert ezzel a módszerrel a penészgomba szaporodásának megfelelő ideális közeget, vagyis a túlzottan párás levegőt szüntetjük meg. Ha pedig a párátlanító mellé bevetünk egy ionizátort is, biztosak lehetünk benne hogy a lakásunk, vagy irodánk légköréből az utolsó kóbor penész spórát is végképp eltüntettük, a penészedés megelőzése tökéletesen sikeres volt.

Az említett eszközök persze nem „csak” ennyit tudnak, de a legfenyegetőbb egészségügyi veszélyforrást könnyedén, minden további nélkül megszüntetik, nem marad más utánuk, csak a tiszta, egészséges levegő.