Az Ön otthonában is megjelentek az ablakon gyöngyöződő vízcseppek?
Tudja, miért fontos a párátlanítás a levegő minőség szempontjából?

Mit tehet a túl magas páratartalom, és az
egészségtelen penész ellen, vagyis hogyan párátlaníthat otthonában?

A párátlanítás az egyik legfontosabb és leghétköznapibb cselekvés, amit az egészségünk és az otthonunk védelmében megtehetünk. Habár sokak követnek bizonyos egészséges életmódot kínáló trendeket, ezzel szemben a lakásukban lévő páratartalommal nem foglalkoznak, vagy majd csak akkor mikor már penészfoltokat, vagy légúti panaszokat okoz nekik.

A fűtési szezonban elsődleges szempont lehet otthonunkban a megfelelő meleg biztosítása. Ugyanakkor kevesen tudják, hogy a párátlanítás segítségével javíthatunk hőérzetünkön, és alacsonyabb hőmérsékleten is kellemesen érezhetjük magunkat. .

A túl alacsony és a túl magas páratartalom egyaránt nem egészséges.
Ebből következik, hogy nagyon hasznos az automatikusan szabályozott párátlanítás, ami mindig az optimális szinten tartja a páratartalmat. Erre a legalkalmasabb eszköz egy automata
elektromos párátlanító.

A másik gyakori jelenség a fűtési szezonban, hogy az ablakokon pára jelenik meg, folyik az ablakokról a víz. Ezzel párhuzamosan a falakon a hideg és a nyirkosság miatt penészedés által okozott elszíneződés jelentkezik, ami dohszaggal jár együtt.

A párátlanítás nagyon fontos a szervezet számára is, hiszen a nagy relatív páratartalmú levegőben lassan párolog el testünkről az izzadtság is. Túl magas páratartalom esetén, nő az allergiás, reumás megbetegedések esélye is.

Hogyan párátlanítsunk? - A párátlanítás legjobb módszere.

A párátlanítás nem mindig egyszerű feladat. A hirtelen, és átmentetileg megnövekedett páratartalom eltüntethető egy alapos szellőztetéssel, de ha rendszeresen és nem csak átmenetileg (pl. mosás, mosogatás, falak ázása, fürdés alatt) jelentkezik a nedvesség a falakon, vízcseppek az ablakokon, akkor a párátlanítást leghatékonyabban páramentesítő gépek segítségével lehet elvégezni.