Gyakori probléma, amellyel szinte mindenki szembesülhet az otthoni karbantartási munkák, hobbi barkácsolás közben, hogy nincs kéznél a megfelelő szerszám. Emiatt bosszankodva rengeteg idő elmegy a munkavégzéshez szükséges eszköz felkutatásával. A probléma kiküszöbölhető multifunkciós szerszám használatával.

 

A kompakt eszköz nagy segítség lehet akár a háztartásban, autó- vagy kerékpárszerelésnél, kempingezés és túrázás közben is. A hordozható szerszám a legkülönfélébb feladatok ellátására képes, így sosem kell időt veszítenünk azzal, hogy keresgélünk a szerszámosládában.

 

A multifunkciós szerszám tartalma

 

A kéziszerszámok többsége egy-két munkafolyamat elvégzését teszi lehetővé, azonban a multifunkcionális modellek több, gyakran használt szerszám tulajdonságait ötvözik és teszik elérhetővé az ezek által kínált funkciókat. A kínálatunkban kapható 15in1 multifunkciós szerszám sokoldalú kiegészítő, mely nem hiányozhat az otthoni szerszámosládából.

 

Az eszköz tartalmazza a leggyakrabban használt bitfejeket, melyek nélkül nehezen tudnánk a különböző fejű csavarokat egyszerűen ki- és behajtani. Az eszköz rendelkezik összecsukható késsel és egy mini fűrészlappal, melynek használatával vékonyabb léceket, villanykábeleket és egyéb, a szerelések során szükséges vágásokat segít elvégezni.

 

A sokoldalú eszköz előnyei

 

A bárhová magunkkal vihető, kompakt kialakítású multifunkciós szerszámkészlet kiváló lehetőséget kínál számunkra, hiszen túrázáshoz, kültéri szerelésekhez is tökéletesen megfelel. Vigyük magunkkal kerékpártúrára az eszközt, az alig 250 gramm súly ugyanis egyáltalán nem megterhelő, mégis egy defekt vagy a biciklizés közben szükséges beállítás változtatására alkalmas. Kirándulások idején a kabát- vagy nadrágzsebben is elfér, mindig kéznél van, ha szükséges.

 

Az otthoni szerszámkészletet kiegészíthetjük ezzel az eszközzel, de ha van elegendő helyünk a tárolásra, választhatjuk a praktikus szerszámkészleteket is, melyekben fúrófejek, bitkészlet és foglalatok is megtalálhatóak. A masszív tárolóban lévő eszközök mindig kéznél lesznek, ügyeljünk arra, hogy a kivett szerszámokat mindig a helyére tegyük, így később nem kell keresgélnünk. A kéziszerszámok alapvetően manuálisan működnek, emberi erőkifejtés szükséges ahhoz, hogy ellássák feladatukat. Ez kisebb munkáknál, hobbi barkácsoláshoz megfelelő, azonban a szakembereknek komolyabb, elektromos eszközök használata javasolt. 

 

Milyen helyzetekben használhatjuk?

 

A multifunkciós szerszám előnye akkor mutatkozik meg igazán, amikor váratlan helyzetek adódnak. Legyen szó egy bútor összeszereléséről, sátorrögzítésről viharos időben, ez az eszköz mindig kéznél lesz. Egyes modellek sörnyitót, fogót és reszelőt is tartalmaznak, így időt és energiát spórolhatunk meg az eszközök keresésénél.

 

Nem is gondoljuk, hogy mennyire hasznos lehet bizonyos munkafolyamatok esetében, ha egyszerre tudjuk magunknál ezeket a szerszámokat. Például a létrán vagy állványon végzett munka során csak egy szabad kezünk van, nem kell keresgélni a megfelelő eszközt, mert az megtalálható a sokoldalú, praktikus szerszámunkon, mely fél kézzel is nyitható. A svájci bicskához hasonló, rengetegféle kiegészítővel felszerelt multifunkciós szerszámok többsége rozsdamentes acélból készül, strapabíró, hosszú távon használható eszköz.

 

Szakértő kollégáink segítenek megválaszolni a felmerülő kérdéseiket, keressenek bennünket elérhetőségeinken.