Az otthonunk tisztán tartása rendszeres odafigyelést igényel. Nem elég csupán a szilárd felületeket letakarítanunk. A levegőből is ki kell vonnunk a szennyeződéseket egy poros lakásban. Esetenként a porszívózás többet árthat, mint használ, ha a por egy részét visszafújjuk a légtérbe. 

 

Azonban ha beszerzünk egy levegőtisztító berendezést, egyszerűen egészségesebbé és tisztábbá tehetjük a levegőt. Ezzel pedig az egész lakás higiénikusabbá válik. Számos technológia közül választhatunk, szűrős, ionokat alkalmazó és ózonos berendezéseket is találunk a piacon.

 

A zárt helyiségek légkörének szennyeződései

 

A kültéri levegő szennyeződése a szellőztetéssel és ahogy kinyitjuk a bejárati ajtót, óhatatlanul bejut a zárt terekbe. Emellett a házi por is megtalálható még a rendszeresen és alaposan takarított otthonokban, irodákban is. Bosszantó, amikor egy-két nappal portalanítás után újra finom réteg fedi a bútorokat.

 

Emellett egyéb, nem kívánatos elemek is keringenek körülöttünk, amelyeket ajánlott semlegesíteni. Ilyenek a vírusok, a baktériumok és a gombaspórák. Számos allergén is megtalálható a légtérben a házi por mellett. Az állatszőrök és pollenek számának csökkentésével az allergiások élete könnyebbé válik.

 

Szerezzünk be egy légtisztítót, ha poros a lakás

 

A fenti, nem kívánatos összetevőket legegyszerűbben egy levegőtisztítóval vonhatjuk ki a légtérből. Egy hatékony légtisztító segítségével nagyságrendekkel kevesebb lehet a belső helyiségek levegőjében a szennyeződések mennyisége.

 

Ezek a digitális, elektromos árammal működtethető berendezések nagyon könnyen üzembe helyezhetőek. Dizájnos megjelenésüknek köszönhetően a legmodernebb környezetben is jól mutatnak. Mivel nem csupán az otthonunkban, hanem a munkahelyünkön is sok időt töltünk, itt is érdemes tisztán tartani a légteret. 

 

A szűrős légtisztítók működése

 

A légtisztító készülékek változatos működési mechanizmusokkal megvásárolhatóak webshopunkban is. A legkorábbi modellek szűrőbetétekkel működtek. Mivel ez igen hatékony módja a légtisztításnak, számos modell még mindig így működik.

 

A technika fejlődésének hála a szűrők is egyre hatékonyabbak, különösen, ha kombináljuk őket. A korszerű légtisztító berendezésekben akár hat-nyolc beépített szűrőbetét is segít tisztává tenni a légteret. Így semlegesíthetőek az egészen apró mikroszemcsék, a kórokozók, a kellemetlen szagok és a dohányfüst is. A különféle méretű lyukacsokon fennakadnak a hajszálak, az állatszőr, de az olyan apró elemek, mint a virágpor is. 

 

Az ionok vonzzák a port

 

A kutatások és fejlesztések eredményeként születtek meg az olyan modern légtisztító készülékek, mint az ionizátorok vagy az e-nano technológia. Az ionok különböző töltései közötti vonzó hatást ugyanis a légtisztító készülékek is kihasználják.

 

Az elhasználódott, szennyezett levegőben a pozitív töltésű ionok vannak többségben. Az ionizátor negatív töltésű ionokkal egyenlíti ki ezt a többletet, és nehezíti el a porszemeket. Az e-nano technológia pedig ionokkal átitatott szűrőt alkalmaz, amely magához vonzza a szennyeződéseket.

 

Nem csak a levegőt tisztítja az ózon

 

Az ózon, köszönhetően a kémiai tulajdonságainak, nagyon erős oxidálóanyag. Ezt kihasználva fertőtlenít a webáruházunkban kínálatában is elérhető otthoni ózongenerátor.

 

Az ózon különlegessége, hogy a levegő mellett a szilárd felületeket is csírátlanítja. Épp ezért népszerűek mind a kisebb, mind a közösségi terek fertőtlenítésében is.