Otthoni barkácsoláshoz, szerelésekhez nélkülözhetetlenek a jó minőségű kéziszerszámok. Ezek az eszközök lehetővé teszik számunkra, hogy könnyedén elvégezzük a különböző munkafolyamatokat. A kéziszerszámok fajtái eltérőek, függően attól, milyen típusú munka elvégzésére alkalmasak.

 

A fúrás, csavarozás, vágás eszközeiből hatalmas a választék az üzletekben. Cikkünkben megvizsgáljuk a leggyakrabban használt kéziszerszámok típusait, beleértve a multifunkcionális eszközöket és szetteket.

 

Multifunkcionális kéziszerszám

 

A kéziszerszámok fajtái között találkozunk kis méretű, akár zsebben hordható változatokkal, melyek kiválóan alkalmasak nemcsak otthoni munkák elvégzésére, hanem a kerékpár- vagy motortúrákon való gyors szerelésekhez. A leginkább kedvelt a multifunkcionális kéziszerszám, melynek egyik változata kínálatunkban is megtalálható. A 15in1 szerszám kompakt kialakításának köszönhetően könnyen elfér a kabátzsebben. A rozsdamentes acélból készült eszköz 15-féle kéziszerszámot foglal magában.

 

Késként és fűrészként is használható, hiszen masszív pengékkel ellátott, emellett pedig cserélhető bitfejekkel kiegészülő csavarhúzót is tartalmaz. A kézreálló eszköz feje forgatható, így kis helyen is egyszerűen csavarozhatunk segítségével. Akár a lakásban kell kicsavarni egy facsavart vagy a kerékpárunkon kell meghúznunk egy imbuszcsavart, ezzel az eszközzel könnyen kivitelezhető többféle feladat.

 

Szettben minden egy helyen

 

Szinte valamennyiünkkel előfordult már, hogy az otthoni barkácsolás, javítgatás során mindig az a csavarkulcs vagy bitfej hiányzott, amire éppen szükségünk lett volna. Ezt a problémát tudjuk kiküszöbölni egy teljes készletet tartalmazó szettel. Mindenképpen legyen otthon egy olyan szerszámkészletünk, melyben a leggyakrabban használt bitfejek, fúró- és csavarhúzó foglalatok megtalálhatóak. 

 

Kéziszerszám kínálatunkban többféle készletet biztosítunk vásárlóink számára. A jó minőségű és hosszú élettartamú szett általában műanyag tárolódobozban kerül forgalomba. Az ezekben található bitek és szerszámok rögzítve vannak, így szállításkor nem borulnak össze és nem fognak kiesni sem a dobozból. Ahhoz, hogy valóban évekig használhassuk a készlet tartalmát, minden szerelés után tegyük vissza a helyére a szerszámot, így legközelebb is megtaláljuk majd. 

 

A kéziszerszámok fajtái bővebben

 

Külön kiemelhetjük a kéziszerszámok fajtái közül a racsnis csavarhúzót. Igazi áldás ez az eszköz, hiszen megkönnyíti a csavarozást. A szerszámosládák elengedhetetlen darabja. Ennek az eszköznek is van cserélhető fejű változata, mely tökéletesen kiszolgálja a hobbi barkácsolók és otthoni javítgatásokat végzők igényeit.

 

Általában a csavarhúzókból többfélét tartunk otthon, miután a csavarfejek különbözőek. Így kell, hogy legyen lapos fejű, csillagfejű csavarhúzóból több méretben, imbuszkulcs szintén különböző variációban, és a műszerész csavarhúzóról vagy a szigetelt változatokról se feledkezzünk meg. Ezt spórolhatjuk meg a racsnis csavarhúzó készlettel, mely egyben tartalmaz számos fejet. Segítségével nagyobb erőkifejtés nélkül is képesek leszünk ki- vagy becsavarni a csavarokat.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy a kéziszerszámok fajtái hatékony munkálatok elvégzését biztosítják számunkra. Ügyeljünk arra, hogy csak sérülésmentes eszközöket használjunk, és mindig tegyük el használat után a helyére a szerszámokat. Amennyiben a témával kapcsolatban kérdései merültek fel, keresse elérhetőségeinken kollégáinkat.