Bármennyire is reménykedünk benne, hogy sokáig tart a jó idő, előbb-utóbb beköszönt a fűtési szezon. Annak érdekében, hogy kellemesen érezzük magunkat a beltéri helyiségekben, megfelelő fűtési rendszerre van szükség. Az otthonunkban általában építkezéskor kialakítjuk a melegítés szisztémáját. Azonban egy hősugárzó mindig bevethető, ha valahol hűvösnek érezzük a hőmérsékletet.

 

Nem mindegy azonban, hogy milyen elektromos hősugárzót szeretnénk használni. A kisebb, otthoni használatra készült ventilátorok nem igazán gazdaságosak. Ráadásul nagyobb terek fűtésére alkalmatlanok is. Azonban a nagyobb teljesítményű hőlégfúvok kiváló megoldást jelentenek akár több száz négyzetméter felmelegítésére is.

 

Így működik az elektromos hősugárzó

 

Az elektromos hősugárzók már megjelenésükben profizmust és magas minőséget képviselnek. A masszív acélház alatt beépített fűtőszálak találhatóak, amelyek átalakítják az elektromos áramot hőenergiává. Ahhoz, hogy egy egész helyiséget egyenletesen befűtsön a készülék, nem elég a fűtőbetétek működése. Szükség van valamire, ami eljuttatja a hőenergiát a tér minden szegletébe.

 

Ezért építettek a fűtőszálak mellett nagy teljesítményű ventilátorokat is a hősugárzókba. Ezek a lapátok gondoskodnak arról, hogy a készüléktől távol eső pontokon is kellemesen meleg legyen. Amellett, hogy hatékonyan melegít, további előnyei is vannak a készüléknek. Könnyen mozgatható, így univerzális a használata. A beüzemelése pedig rendkívül egyszerű, hiszen csupán be kell dugnuk a konnektroba, és már melegít is.

 

Biztonság és környezettudatosság

 

Amikor fűtőtestet választunk, kiemelt jelentősége van annak, hogy biztonságos legyen a készülék használata. Az elektromos hősugárzókat sok esetben közvetlenül emberek között helyezik üzembe. Épp ezért a fémház tökéletesen szigetelt, ráadásul a túlmelegedéstől sem kell tartani. További előny, hogy maga a fűtés sem káros az egészségre, hiszen nincs égés, így nem keletkezik füst sem.

 

A gyártók a környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartották a hősugárzó tervezésekor. Ezek a korszerű berendezések beépített termosztáttal rendelkeznek, így csak akkor kapcsolnak be, amikor valóban szükséges. Ezzel energiát takaríthatunk meg, kíméljük a pénztárcánkat, és megelőzzük, hogy túl meleggé váljon a beltéri levegő.

 

Itt vehetjük hasznát a hősugárzónak

 

Jól látható, hogy az általunk forgalmazott hősugárzók nem otthoni használatra készültek, hiszen nagy a teljesítményük. Kérdés tehát, hogy hol hasznosítható igazán az elektromos hőlégfúvók számos előnye. Tornatermekben vagy rendezvénytermekben például tökéletesen megoldható velük a fűtés. Csak úgy, mint esküvői vagy egyéb összejövetelre használt sátrakban.

 

Sportcsarnokok, színháztermek vagy épp építési területek hatékony bemelegítésére is használhatóak a hősugárzók. Sőt, akár építkezések során felállított konténereket is kellemesebbé tehetünk velük. Akár nagyobb tömeg közvetlen közelében is beüzemelhetjük őket, a fenti biztonsági jellemzőknek köszönhetően.

 

További fűtési lehetőségek

 

Az elektromos hősugárzók mellett számos egyéb fűtési technológiát választhatunk, akár kültéri területek fűtésére is. Erre a legalkalmasabb az infravörös sugarakat használó elektromos fűtőtest.

 

Az infrahullámok ugyanis nem a levegőt melegítik fel körülöttünk, mint a legtöbb fűtési módszer. A tárgyak belsejébe hatolva melegítenek, így fújhat a szél, eshet az eső, az infra fűtőtestnek nem számít.