A tüdőnk nap mint nap rengeteg káros anyaggal telített levegőt kell „megtisztítson”, ezért legalább otthon kíméljük meg ettől a nagy munkától. A modern technológiai készülékek lehetővé teszik azt, hogy egészséges légterű otthonban éljünk. Az egészségünkre is „kártékony” penész megjelenése a páramentesítő segítségével egyszerűen megakadályozható.

Hogyan lehetséges ez?


Ez a nagyszerű készülék, ami működésében a hűtőhöz hasonlít, beállítja a helyiség páraszintjét arra az értékre, amit mi „kérünk” tőle. A legjobb, ha automata üzemmódot állítunk be, vagy 45-60 %-os páratartalomra, mert ez az érték számít megfelelőnek az egészség szempontjából. A túl alacsony páratartalom sem egészséges, hiába nem él meg a penész, de ha folyton kiszárad a torkunk, kellemetlenül érezzük magunkat. Ezért javasolják a szakértők a fentebb említett értéket, mert a penész telep nem alakul ki, de számunkra kedvező ez a páratartalom.

A páramentesítő rengeteg vizet képes összegyűjteni a szobából, szárítva a falat és a levegőt. Több méret közül választhatunk, mivel vannak olyan változatok is, amelyek képesek két helyiség levegőjét is megfelelő értékre szárítani, így 40 és 80 négyzetméter között gond nélkül használható. De mi történik akkor, amikor a tartály megtelik? Nem kell aggódnunk emiatt sem, mert amikor a víz elérte a maximumot a páramentesítő kikapcsol, így nem fog elázni semmi. Kiürítés után újból működésbe indul a páramentesítő. Amennyiben nem szeretnénk a tartály kiürítésével foglalkozni, akkor egyszerűen csak egy tömlőt csatlakoztathatunk a kondenzvíz lefolyójához, így megoldva a folyamatos ürítést.