A nyári hónapokban rengeteg család élvezi a grillezés örömeit a hátsó kertben. A ropogósra sült húsok füstös íze sokáig emlékeink között él, mely nemcsak a gyomrunknak esik jól, hanem a szeretteinkkel együtt töltött időre is emlékeztet. Az olyan hasznos kiegészítők, mint a grillhőmérő, még inkább segítenek abban, hogy az elkészült ételek íze felejthetetlen legyen. 

 

A szabadtéri sütögetések hangulatos pillanatainak megélése mellett kihasználhatjuk a technológiai újításokat, így tudunk még ízletesebb fogásokat készíteni. A hasznos eszközök között a grillhőmérő az, amelyet a hobbi szakácsok és a profik is egyaránt használnak. Ez a kiegészítő ugyanis kiválóan alkalmas arra, hogy tökéletes sültek készüljenek a grillrácson. 

 

A grillhőmérő előnyei

 

A grillezett ételek elkészítése első pillantásra egyszerűnek tűnhet, de gyakorlat nélkül több hibába is belefuthatunk. A leggyakoribb probléma, hogy a hús külső rétege sütés közben gyorsan megpirul, megég, míg a belső részein még nyers marad. Ahhoz, hogy megfelelő hőfokon süssünk a grillen, érdemes grillhőmérővel ellenőrizni a hús belső hőfokát. A Trotec BT 40 grillhőmérő megbízható és minőségi eszköz, amely nemcsak a grillen készített ételekhez, hanem a konyhai sütőben vagy kemencében is használható. 

 

A készülék lehetővé teszi, hogy folyamatosan figyeljük a hús hőmérsékletét, mindezt oly módon, hogy az eszköz mérőpálcáját az ételbe helyezzük, mely rendszeres időközönként továbbítja az információkat a digitális kijelzőjű bázishőmérőhöz. Mivel nyolc különféle húsfajta és ötféle főzési program választható ki a készüléken, így a megfelelően átsült hús elkészültét a kijelző színváltozással jelzi. Akár 20 méter távolságban is lehetünk a grilltől, mégis tudni fogjuk, hogy elkészült az ételünk, mivel ez a típus távirányítású és mobil eszköz egyben.

 

Pontos információk a grillről

 

A praktikus grillhőmérő az étel elkészítésének teljes időtartama alatt információkkal szolgál számunkra. A hőmérő kijelzi a hús aktuális hőmérsékletét, valamint az elkészültéig hátralévő időt. Így mindig tudni fogjuk, hogy a sütés milyen állapotban van, szükség esetén időben ki tudjuk kapcsolni a grillsütőt.

 

Senki nem szereti a túlsütött, száraz, égett húst, ezért hasznos, ha a grillhőmérő segítségével mindig tisztában vagyunk az étel állapotáról. Érdemes tudni, hogy például a sertéshús esetében a biztonságos fogyasztáshoz az ételt legalább 63 Celsius hőfokra kell sütni, míg a marhahús esetében a közepesen átsült változatnál 68 Celsius-fok az ideális, jól átsült hús pedig 71-77 Celsius-fok körül érhető el.

 

A mérés fontosságáról

 

Az általunk forgalmazott mérőműszerek segítségével rengeteg területen tudunk informálódni. Így a termosztát használatával beállítható a kívánt hőfok a lakásban, vagy éppen az infravörös hőmérővel érintkezés nélkül mérhetjük meg bárki vagy bármi hőmérsékletét. 

 

De visszatérve a grillhőmérőre, az eszközt nem kizárólag a hobbi szakácsok használhatják, hanem a profik is tudnak hasznos információkat kinyerni a készülék használatával, megkönnyítve ezzel mindennapi munkájukat. 

 

A grillezett húsok elkészítésének egyik fő eleme a megfelelő hőfok, de ne feledkezzünk meg a pihentetésről sem, hiszen az ízek ekkor érnek össze, könnyebbé válik a szeletelése. A pihentetés miatt szaftosabb marad a hús, mert a belső hőmérséklet állandósul, a nedvesség egy része visszahúzódik a rostokba.

 

A praktikus mérőeszközökkel már az élet szinte minden területén tudunk pontos adatokat gyűjteni. Amennyiben ezen készülékekkel kapcsolatban szükséges további információ, kollégáink elérhetőségeinken állnak rendelkezésére.